Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

„Scanoramos“ laureatai


Kronika


7MD informacija

Share |
„Diena, kai aš užaugau“
Šiemet pirmą kartą „Scanorama“ surengė neformalų konkursą „Svečio balsas“. Festivalio svečiai rinko geriausią programos „Naujasis Baltijos kinas“ trumpametražį filmą. Konkursinę programą sudarė trys dalys: „Jauna Latvija trumpai“, „Jauna Estija trumpai“ ir, žinoma,„Jauna Lietuva trumpai“. Iš viso buvo parodyta trylika trumpametražių filmų iš trijų Baltijos šalių.


Žiuri pirmininkavo žymus Didžiosios Britanijos kino prodiuseris Nikas Powellas, tris dienas smagiai vedęs meistriškumo dirbtuves „Jaunoji kino karta“. Dirbtuvėse paskaitas skaitė ir kiti žiuri nariai: Vladimiras Paskaljevičius („Velnio miestas“, Serbija), Alastairas Clarkas („Nepaklotos lovos“, D. Britanija), Gyda Myklebust (Norvegijos tarptautinis kino festivalis Haugesunde), Arūnas Matelis (Lietuva) ir Tatjana Jakovleva (Lietuva).


Žiuri verdiktas paaiškėjo po to, kai buvo parodyta lietuvių trumpametražių filmų programa. Nikas Powellas iškilmingai paskelbė komisijos sprendimą: geriausias trumpametražis šių metų Baltijos šalių filmas - „Diena, kai aš užaugau“. Jo režisierius - Martti Helde iš Estijos. Filmo herojus - septynerių metų berniukas, išgyvenantis savo mamos mirtį. Taip pat žiuri apdovanojo savo favoritais tapusius latvių „Molą“ (rež. Renars Vimba, Inga Tropa) ir žiūrovų simpatijas pelniusį lietuvių „Jau puiku, tik dar šiek tiek“ (rež. Lina Lužytė). Laimėtojai buvo apdovanoti rėmėjų prizais ir gausiais žiūrovų aplodismentais.



Pagal „Scanoramos“ inf.

 

*  *  *

„7 meno dienos“ Nr.42 (871), 2009-11-20

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti