Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

Vaikai kviečiami kartu su lėlėmis užimti Trakų pilį


Anonsas


7 MD

Share |
„Muzikinė dėžutė“. D.Matvejevo nuotrauka iš teatro archyvo.
Tryliktą pavasarį, atšilus orams, Vilniaus teatras „Lėlė“ ir Trakų istorijos muziejus rengia visos Lietuvos vaikų pamėgtas kultūrines-edukacines ekskursijas į Trakų pilį pasisemti įspūdžių apie mūsų krašto žiląją praeitį ir pažiūrėti teatro „Lėlė“ spektaklio romantiškoje aplinkoje, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytauto pilies Didžiojoje menėje.

Šiemet Vilniaus lėlininkai atveža į legendinę pilį spektaklius „Pasaka apie vėžliuką“ ir „Muzikinė dėžutė“. Tai nuotaikingi spektakliai visai šeimai, pagardinti muzikinių prieskonių ir kalbantys apie jautrias – draugystės, šeimos vertybių temas. Algio Mikučio režisuota „Pasaka apie vėžliuką“ – jau penkiolika metų iš teatro repertuaro nesitraukiantis spektaklis, lėtu, bet tvirtu vėžlio žingsniu žengiantis per visas šiandienines negandas ir supažindinantis jaunuosius teatro žiūrovus su Irmanto Jankaičio ir Janinos Gudzinevičiūtės kuriamų personažų pasaulio netikėtumais. Subtiliu humoru ir išradinga scenografija pasižymintis spektaklis – tikras džiaugsmas ne vien vaikams, bet ir jų tėvams.

 

O Julijos Skuratovos režisuotas spektaklis pagal Vladimiro Odojevskio pasaką „Miestelis tabokinėje“ – tai kelionė po slapčiausius muzikinės dėžutės užkaborius, atveriančius atsakymus į mažam berniukui iškylančius klausimus. Darnus aktorių Almiros Grybauskaitės, Irmanto Jankaičio ir Deivio Sarapino kolektyvas jaunąją publiką įtraukia į spalvingą spektaklio vyksmą ir nė akimirką nepaleidžia dėmesio, net ir švelniai panardindami į melancholiškų garsų sapną.


Atvykimui į šio renginio spektaklius, „Lėlės“ teatras gali pasiūlyti Vilniaus miesto ir apylinkių mokykloms bei darželiams savo transportą (kaina sutartinė), kuriuo mokiniai ir auklėtiniai gali būti nuvežti į Trakus ir atgal. Vilniaus teatras „Lėlė“ ir Trakų istorijos muziejus kviečia nepraleisti progos patyrinėti ne tik praeities šešėlius Trakų pilyje, kol „ji tebestovi dar vis“, bet ir susipažinti su magišku teatro pasauliu didingoje Lietuvos istorijos atmosferoje.


Smulkesnė informacija ir grupių į spektaklius rezervacija telefonais Vilniuje: 8 5 2628159, 8 5 2624274, taip pat mobiliojo ryšio tel. 8 610 70989. Pageidaujantys gido paslaugų turėtų iš anksto paskambinti į Trakų pilies kasą ir užsisakyti tel. 8 528 53946.

Vilniaus teatro „Lėlė“ inf.



„7 meno dienos“ Nr.15 (937), 2011-04-15

Versija spausdinimui

Komentarai

nFgaBegMaZfdQWz, 2011-06-23 14:55

Ya learn stomehing new everyday. It's true I guess!

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti