Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Lietuvių kino klasika „Karlsono kine“


Anonsas


7MD informacija

Share |
„Gražuolė“
Vasario mėnesį „Karlsono kinas“ pristatys tris lietuvių kino klasiko Arūno Žebriūno filmus vaikams - „Gražuolė“, „Seklio Kalio nuotykiai“ ir „Paskutinė atostogų diena“. Šie filmai bus rodomi savaitgaliais „Skalvijos“ kino centre 15 val. Seansai skirti vaikams nuo 8 metų.

Pagal rusų rašytojo Jurijaus Nagibino apysaką sukurta „Paskutinė atostogų diena“ Tarptautiniame Lokarno kino festivalyje pelnė „Sidabrinių burių“ apdovanojimą, o garsiajame Kanų kino festivalyje - Didįjį prizą filmų vaikams ir jaunimui kategorijoje. Poetinė drama pasakoja apie mergaitės Vikos, atostogaujančios prie jūros pas senelį žvejį, jausmų pasaulį. Mergaitė vienišė, bet susidraugavusi su Romu patiki jam didžiausią savo paslaptį.


Filme „Gražuolė“ (1969) perteikiami mergaitės Ingos, gyvenančios su vieniša motina ir sugebančios ją paguosti bei išsklaidyti niūrias mintis, išgyvenimai. Kiemo, kuriame mergaitė gyvena, vaikai žaidžia žaidimą - į rato vidurį atsistojusiam žeria nepalankias pastabas arba pagyrimus. Pastarųjų daugiausia ir sulaukia Inga. Kas atsitiks, kai vienas berniukas pasakys, kad iš tiesų ji negraži?


1976 m. sovietų televizijos užsakymu sukurtų „Seklio Kalio nuotykių“ (pagal populiarią Astrid Lindgren knygą) pagrindinis herojus - narsus ir apsukrus berniukas, padedantis policijai sučiupti gangsterius Einarą, Blyškųjį bei Šlykštųjį. Tai smagus nuotykių filmas, kuriame gausu tikrų žygdarbių ir jau gerokai nuo filmo kūrimo laikų pasikeitusio Vilniaus vaizdų.


„Skalvijos“ inf.

 




„7 meno dienos“ Nr.5 (881), 2010-02-05

Versija spausdinimui

Komentarai

gGTBhkdNtLyTydzwhUW, 2012-03-15 09:56

Gal niekad naikaseu jums, mieli ir brangūs skaitytojai, kad neveikia teigiamai manęs kritika, priekaištai, pabambėjimai, apgailestavimai ir pan. dėl ilgų nerašymo tarpų, nes 1) aš jais netikiu ir 2) nejaučiu pareigos rašyti. Atkreipiu dėmesį į ir vertinu tik pavienių skaitytojų pastabas. Nuolatinių, ne nuo vakar rodančių susidomėjimą blogu, su kuriais susibendravau, kurie, manau, jog žinau, kodėl jį skaito ir tikiu, jog pasiilgsta mano įrašų. Bet tuomet pagalvoju, kad per jėgą išstenėti įrašai jiems nebus vertingesni už nerašymą ir vėlgi nieko nekeičiu.to atomas77:Jei tau tai suteiks malonumo, gali pabandyti įsivaizduoti, kaip dabar guliu ant žolės Velnio akmeny Anykščiuose, laukiu Sinister ir Sepulturos koncertų, vienoje rankoje laikau alų, o kitoje servetėlę ašaroms dėl išbraukimo iš sąrašo.Brangieji kantrieji, sveika yra kuo daugiau laiko praleisti outdoor.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti