Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Antrasis „Kino po žvaigždėmis“ savaitgalis


Anonsas


7 MD

Share |
„Biutiful“
Lietingos vasaros nepabūgęs „Kinas po žvaigždėmis“ ir toliau kviečia vakarus leisti kino teatre po atviru dangumi. Antrosios kino savaitės prognozės – ne tik šiltesni orai, bet ir dramatiškesni, giliausias žmogaus sielos kerteles atskleidžiantys ir paliečiantys filmai.

Savaitgalį pradės biografinė drama apie kultinį prancūzų dainininką Serge’ą Gainsbourg’ą. Joanno Sfaro filme Gainsbourgas. Didvyriškas gyvenimas (2010) rodoma dainininko vaikystė, prabėgusi nacių okupuotame Paryžiuje, susidomėjimas daile ir, pagaliau, sulaukus trisdešimties – muzikinės karjeros pradžia. Svarbią vietą herojaus gyvenime užėmė meilė – jo mylimosiomis buvo gražuolės Brigitte Bardot ir Jane Birkin, kurias filme įkūnijo aktorės ir modeliai Laetitia Casta ir Lucy Gordon.

 

Šeštadienį bus parodytas pernai sukurtas „Babelio“ ir „21 gramo“ režisieriaus Alejandro Gonzálezo Iñárritu filmas „Biutiful“. Režisierius jį vadina „pirmąja pabaigta tragedija“. Tai pasakojimas apie neteisėtais uždarbiais besiverčiantį Uksbalį. Jis gyvena skurde, augina du vaikus, serga vėžiu ir bando iš naujo sukurti šeimą su buvusia žmona, sergančia depresija ir apgaudinėjančia filmo herojų su jo broliu. Tačiau niūros istorijos apie žmogų, bandantį prieš išeinant iš šio pasaulio sutvarkyti visus nebaigtus darbus ir palikti jį ramia širdimi, režisierius nevadina filmu apie mirtį, priešingai: „Tai filmas apie gyvenimą. Tai himnas gyvenimui.“ Pagrindinį vaidmenį suvaidino Javieras Bardemas ( „Viki Kristina Barselona“, „Šioje šalyje nėra vietos senukams“).

 

„Kinas po žvaigždėmis“ žiūrovų laukia Šiuolaikinio meno centro (ŠMC) kiemelyje (Vokiečių g. 2), seansų pradžia liepą – 22.30, rugpjūtį – 22 val. Bilieto kaina – 7 litai. Bilietus galima įsigyti kiemelyje prieš renginį arba internetu www.tiketa.lt

 

„Pasakos“ inf.


„7 meno dienos“ Nr.28 (950), 2011-07-15

Foto galerija
Versija spausdinimui

Komentarai

ryQWXuAnPWjp, 2011-10-23 12:46

Haha. I woke up down today. You've ceheerd me up!

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti