Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

„Pasaka“ mokytojams ir dėstytojams


Kronika


7MD informacija

Share |
„Vudstokas“
Vilniaus senamiestyje įsikūręs kino teatras „Pasaka“ vasarį skelbia mokytojų ir dėstytojų mėnesiu. Visą mėnesį „Pasakoje“ mokyklų mokytojai ir universitetų, kolegijų ir kitų švietimo įstaigų dėstytojai gaus nuolaidą - bilietas jiems kainuos tik 10 litų.


Vasario 4-15 d. kino teatras „Pasaka“ mokytojus ir dėstytojus kviečia pasižiūrėti naujausią Ango Lee filmą „Vudstokas“, pasakojantį legendinio Vudstoko muzikos festivalio atsiradimo istoriją.


Vasario 14-17 d. „Pasaka“ kartu su Prancūzų kultūros centru pristatys keturis klasikinius prancūziškus filmus: Kanų „Auksine palmės šakele“ apdovanotą ir Catherine Deneuve išgarsinusį Jacques'o Demy miuziklą „Šerburo lietsargiai“ („Les parapluis de Cherbourg“, 1964), Jeano Renoiro filmą „Prancūziškas kankanas“ („French cancan“,1955),

 

Maxo Ophülso šedevrą „Ponios X auskarai“ („Madame de...“, 1953) ir Naujosios bangos pradininko Franšois Truffaut juostą „Šeimos židinys“ („Domicile conjugal“, 1970).


Vasario 18-25 d. kino teatre vyks pirmasis filmų apie budizmą festivalis „Budos kine“, bus parodyti septyni filmai, pristatantys budizmo vertybes, istoriją ir plėtrą Vakaruose.


Mokytojai ir dėstytojai laukiami ir kituose filmuose. Tarp jų - Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ nugalėtojo titulą pelniusi bulgarų drama „Pasaulis yra didelis ir išsigelbėjimas slypi už kampo“, Keno Loacho drama „Belaukiant Eriko“ .


Nuolaida dėstytojams ir mokytojams bus suteikta kasoje pateikus apie darbovietę ir profesiją liudijantį pažymėjimą. Pirmą kartą konkrečiai profesijai mėnesį paskyręs kino teatras tikisi, kad šis sumanymas taps tradicija.


„Pasakos“ inf.


 

 

„7 meno dienos“ Nr.5 (881), 2010-02-05

Versija spausdinimui

Komentarai

iOxFkpLvDCUcZaYtg, 2012-02-17 05:29

Er und Ich sind die gceilhe Person. Die Frage bezieht sich auf den Kommentar von Mrs. Wolfenbuettel.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti