Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
DAILĖ

Paskelbti „Swedbank meno apdovanojimo 2009“ nominantai


7MD informacija

Share |
Jonas Gasiūnas. „Faustas“. 2009 m.
„Swedbank“ ir Kumu dailės muziejus (Estija) paskelbė penkis nominantus „Swedbank“ meno apdovanojimui 2009“ gauti: Jonas Gasiūnas (Lietuva), Tõnis Saadoja (Estija), Voldemaras Johansonas (Latvija), Victoras Alimpievas (Rusija), Magnusas Wallinas (Švedija).


 

Penkių šalių nominantus renka kiekvienos šalies nacionalinė žiuri. „Swedbank“ meno apdovanojimo“ tikslas - įvertinti dailininkų laimėjimus kuriant šiuolaikinį meną, jų novatoriškumą ir tarpkultūrinį darbų suprantamumą.

 

Šiais metais „Swedbank“ meno apdovanojimui“ iš Lietuvos nominuotas tapytojas Jonas Gasiūnas išsiskiria novatorišku požiūriu į tapybos kalbą ir prisideda prie tarptautinio tapybos atsinaujinimo proceso. J. Gasiūnas tapyboje nagrinėja asmeninio ir istorinio laiko, jų kaitos temas, atminties naikinimo ir susigrąžinimo procesus. Menininkas tapo degančios žvakės liepsna ir dūmais, o vaizdus komponuoja kinematografiškai. Juose paradoksaliai sąveikauja tikrovė - tai, kas nutapyta, - ir fikcija, perteikta dūmine linija.

 

J. Gasiūnas yra Vilniaus dailės akademijos Tapybos katedros docentas. Jo tapybos kūriniai buvo eksponuoti daugelyje parodų Lietuvoje ir užsienyje.

 

„Swedbank“ meno apdovanojimas“ įsteigtas 2000-aisiais. Praėjusiais metais buvo pakeisti keli šio meno apdovanojimo konkurso organizavimo aspektai. Nuo 2008 metų prie Baltijos šalių dalyvių prisijungė Švedija ir Rusija. Taip pat buvo nuspręsta kas antrus metus menininkų nominantų darbų grupines parodas rengti už Estijos ribų, vienoje iš konkurse dalyvaujančių šalių. Šių metų gruodį „Swedbank“ meno apdovanojimo“ nominantų paroda vyks ir apdovanojimas nugalėtojui bus įteikiamas „Rygos meno erdvėje“ Latvijoje.

 

Prizo vertė - 10 000 eurų. Daugiau informacijos: www.swedbank.ee/artaward. Projektą Lietuvoje koordinuoja Nacionalinės dailės galerijos informacijos centras.

 

NDGIC INF.

 

*  *  *

 

„7 meno dienos“ Nr.22 (851), 2009-06-05

Versija spausdinimui

Komentarai

FOAqpPRaFY, 2012-01-09 08:14

Real brain power on dilpsay. Thanks for that answer!

ojojoj, 2009-06-10 20:14

Gasiunchikas dabar ausktumoj, cha cha cha;)
Kratosi, dreba is dziaugsmo.

gassiunas, 2009-06-10 19:14

na istikruju, ir neigali chebra, net kolbyte bravo neparaso, o ka bekalbet apie gilesniu sandu padruzkes...

degtukas , 2009-06-10 11:27

aj, gasiunai, tu katedros pirmunai, nedidele ta premija, vis tiek nenusipirksi tokio dzipo kaip marcinkeviciaus. ner ka svajot, nebent zvakiu tiek, kad ir sumnam pagrabui liks.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti