Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

Eimunto Nekrošiaus „Otelas“ baigia kelionę


Anonsas


7 MD

Share |
Eglė Špokaitė ir Vladas Bagdons spektaklyje „Otelas“.
Nuotrauka iš „Meno forto“ archyvo

„Baigta klajonė mano, baigtas kelias, –

Į uostą paskutinį plaukia laivas.“

 

Šie Williamo Shakespeare´o dramos „Otelas“ žodžiai, tariami aktoriaus Vlado Bagdono lūpomis, kovo mėnesį įgaus ir simbolinę prasmę. Po beveik vienuolikos metų kelionių vienas garsiausių teatro „Meno fortas“ spektaklių grįžta į Vilnių, Lietuvos nacionalinio dramos teatro sceną, kad būtų suvaidintas paskutinį kartą. 2001 m. režisieriaus Eimunto Nekrošiaus sukurtas  ir pirmąkart parodytas Venecijos Goldoni teatre, „Otelas“ Lietuvoje paskutinį kartą buvo vaidintas 2006 metais.

 

Per spektaklio gyvavimo laiką buvo surengti net 44 šio pastatymo gastroliniai turai po visą pasaulį. Jaudinančią Venecijos mauro meilės ir pavydo tragediją scenoje įkūnijo emocionali Vlado Bagdono, Eglės Špokaitės, Rolando Kazlo ir kitų aktorių vaidyba.

 

Žiūrovai Lietuvos aktorius šiltai sutiko Italijoje, Rusijoje, Portugalijoje, Vokietijoje, Bosnijoje ir Hercegovinoje, Kroatijoje, Olandijoje, Ispanijoje, Turkijoje, Ukrainoje, Vengrijoje, Rumunijoje, Gruzijoje, kaimyninėse Lenkijoje, Latvijoje ir Estijoje. „Otelo“ artistai girdėjo plojimus ir tolimose šalyse – Pietų Korėjoje, Singapūre, Brazilijoje, Čilėje.

 

Kai kuriuose teatro festivaliuose E. Nekrošiaus spektaklis dalyvavo po keletą kartų, jaudindamas ir džiugindamas ne tik naujus žiūrovus, bet ir tuos, kurie jį žiūrėjo du, tris ir daugiau kartų.

 

Paskutinis E. Nekrošiaus spektaklis „Otelas“ pagal W. Shakespeare’o tragediją įvyks Nacionaliniame dramos teatre 2012 m. kovo 23 dieną.

 

Nuo vasario 13 d. bilietus galima įsigyti Nacionalinio dramos teatro, „Tiketos“ kasose ir internetu tiketa.lt sistemoje.

 

„Meno forto“ inf.


„7 meno dienos“ Nr.6 (974), 2012-02-10

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti