Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Federico Fellini dvasia po vasaros dangumi


„Kino po žvaigždėmis“ atidarymas


7 MD

Share |
Birželio 30-ąją, Vilniuje, Šiuolaikinio meno centro kiemelyje, antrąją savo gyvavimo vasarą pradėjo kino teatro „Pasaka“ projektas „Kinas po žvaigždėmis“. Planuojama, kad liepą ir rugpjūtį po atviru dangumi bus parodyta 40 filmų. Visa programa truks aštuonias su puse savaitės ir primena vieno žinomiausių italų režisieriaus Federico Fellini filmų „8½“ pavadinimą.


Feliniškų akcentų „Kine po žvaigždėmis“ bus ir daugiau. Atidarymo filmu pasirinkta Marcoso Carnevale drama „Elzė ir Fredas“. Filmo herojė Elzė daugelį metų svajojo patirti tai, ką Fellini filmo „Saldus gyvenimas“ herojė išgyveno prie Trevio fontano. Ji tiki, kad ši svajonė dar gali išsipildyti, o gyvenimas prasidėti ir sulaukus 78-erių.

 

Švelnus, gyvenimo džiaugsmą spinduliuojantis filmas vertinamas ir žiūrovų, ir kino žinovų, o pagrindinius vaidmenis sukūrę aktoriai China Zorrilla ir Manuelis Alexandre’as buvo įvertinti prizais už geriausią vaidybą arba nominuoti už meistrystę Ispanijos „Goya“, Argentinos kritikų, Sant Jordi ir kituose apdovanojimuose. „Elzė ir Fredas“ pradės du mėnesius truksiantį „Kino po žvaigždėmis“ sezoną. Nuo antradienio iki šeštadienio kiekvieną vakarą Šiuolaikinio meno centro kiemelyje bus rodomi skirtingi filmai.

 

Antradienių programa – tikri ispanų kino lobiai. Žiūrovai pamatys Luiso Buñuelio šedevrus „Viridiana“ ir „Keršto angelas“, Carloso Sauros filmą „Mamai sukanka šimtas metų“, kuriame vieną pagrindinių vaidmenų sukūrė Geraldine Chaplin. „Kinas po žvaigždėmis“ parodys du garsiausio šių dienų ispanų režisierius Pedro Almodóvaro filmus „Surišk mane“ ir „Aistrų labirintas“.

 

Trečiadieniais žiūrovus džiugins geriausi prancūzų kino festivalio „Žiemos ekranai“ filmai: nuo šiais metais geriausia išrinktos muzikinės juostos „Benda Bilili!“ iki prancūzų kino klasiko Alaino Resnais „Širdžių“.

 

Ketvirtadieniais „Kinas po žvaigždėmis“ priklausys režisieriui Woody Allenui. Retrospektyvoje – ne tik pastaraisiais metais sukurti jo filmai, bet ir tikra klasika – „Manhatanas“, „Hana ir seserys“, „Meilė ir mirtis“.

 

Penktadienio programa „Pasimatymas kine“ pasiūlys filmus romantiškam susitikimui su antrąja puse ar būriu draugu. O šeštadieninė programa „Pasaka Classics“ pristatys įdomiausius ir daugiausia žiūrovų surinkusius kino teatro „Pasaka“ šio sezono filmus.

 

„Kino po žvaigždėmis“ seansai vyks antradieniais–šeštadieniais Vilniuje, Šiuolaikinio meno centro kiemelyje (Vokiečių g. 2). Seansų pradžia liepą – 22.30, rugpjūtį – 22 val. Bilieto kaina – 7 litai. Bilietus galima įsigyti internetu www.tiketa.lt bei „Tiketos“ bilietų kasose arba likus valandai iki seanso – renginio vietoje.

 

Daugiau informacijos: www.kinopasaka.lt

 

„Pasakos“ inf.


 

 

„7 meno dienos“ Nr.26 (948), 2011-07-01

Versija spausdinimui

Komentarai

NmBVHYvFtnARpM, 2011-10-23 21:51

Absolutely first rate and copper-bottomed, gnelmteen!

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti