Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

„Karlsono kino“ premjeroje – spalvingi mažųjų animaciniai filmukai


Anonsas


7 MD

Share |
Mažieji „Skalvijos“ žiūrovai
Antrąjį sezoną gyvuojantis „Karlsono kinas“, skirtas mažiausiems kino mylėtojams, šį šeštadienį, gegužės 7 d. 14 val. kviečia į spalvingą ir linksmą premjerą – „Skalvijos“ kino centre nemokamai bus parodyti per visą sezoną, nuo rugsėjo iki gegužės, „Karlsono kino “ animacijos dirbtuvėlėse sukurti vaikų darbeliai. Tai – 15 trumpų, spalvingų animacinių filmukų, kuriuos vaikams padėjo sukurti animatoriai Valentas Aškinis ir Jūratė Leikaitė-Aškinienė.

 

„Labai įdomu kurti kartu su vaikais. Tai buvo ir kūrybinė, ir edukacinė veikla, nes kūrėme pagal abėcėlės raides, o jas dar net ne visi pažinojo. Vaikams tai buvo atradimas: jie turėjo atpažinti raides ir jas nupiešti arba nulipdyti iš plastilino. Lipdėme ir gyvūnus, kurių pavadinimas prasideda atitinkama raide. Paskui kūrėme scenas, rinkome muziką, o pirmosioms raidėms net sukūrėme dainas. Sujungę viską į tam tikrą seką, gavome linksmą abėcėlę, pasakojančią apie raidelių gyvenimą“, – pasakojo animacijos pradžiamokslio vaikus mokęs V. Aškinis.

 

Kurdami vaikai išbandė įvairias animacijos technikas – nuo lėlių ir plokščiosios marionečių animacijos iki lipdymo ir tapymo plastilinu. Kartu su animatoriais mažieji kūrėjai atrado ir pikselizacijos techniką, kai pakadriui fotografuojamas žmogus tampa panašus į lėlę.

 

Iš viso „Karlsono kino“ animacinėse dirbtuvėse, kurios trukdavo valandą, šį sezoną apsilankė beveik 200 vaikų nuo 3 iki 12 metų amžiaus.

 

„Tokie renginiai labai reikalingi. Vaikai nuolat manęs klausinėja, kada vėl važiuosime į dirbtuvėles. Vaikams tokie užsiėmimai įdomūs, jie nori piešti, nori matyti, ką nufilmavo, visada nekantrauja kartu su kitais vaikais pamatyti savo kūrybą ekrane ir ją atpažinti. Gyvename vaizdų visuomenėje, todėl svarbu kalbėtis su vaikais apie vaizdus, rodyti juos ir mokytis suprasti“, – įsitikinusi Laura Vancevičienė, „Karlsono kine“ apsilankanti kartu su Pijumi ir Elze.

 

Nemokamai pasižiūrėti vaikų kurtą animaciją „Skalvijos“ kino centras kviečia šį šeštadienį 14 val. Šeimos galės ne tik pamatyti pirmuosius vaikų darbelius, bet ir įsigyti jų DVD.

 

Su meile ir šiluma kuriamą kino programą ir dirbtuvėles „Karlsono kinas“ pratęs kitų metų rudenį. Nuo rugsėjo „Karlsono kinas“ vėl kvies mažuosius ir jų tėvelius ne tik pasižiūrėti gero lietuviško bei europietiško kino, bet ir kurti jį kartu su kitais vaikais.

 

„Skalvijos“ kino centro inf.


 

 

„7 meno dienos“ Nr.18 (940), 2011-05-06

Versija spausdinimui

Komentarai

UmeugXSmgIJtLIZTyz, 2012-04-27 12:15

I remember sbntmliug onto the Kinowear blog in the summer of 2008. After a couple of months and ton of experimentation, I managed to go from hiding behind popular brands to understanding and projecting a personal style. As poor college kid at that time, I was ten steps ahead of most of my friends, while still staying within budget. I plan on getting a consultation session sometime this year (I'm a fool for not pulling the trigger when I had a chance at earlier rates)

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti