Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
MUZIKA

Valstybinis choras „Vilnius“ kviečia į jubiliejinį 40-mečio koncertą


Anonsas


7 MD

Share |
Choras „Vilnius“.
Nuotrauka iš choro archyvo
Spalio 17 d., sekmadienį, 16 val. Vilniaus rotušėje įvyks šventinis koncertas – susitikimas, skirtas valstybinio choro „Vilnius“ kūrybinės veiklos 40 metų jubiliejui paminėti.

1970 m. rugsėjo 16 d. į pirmąją repeticiją susirinkę tik 20 choro dainininkų tądien padėjo tvirtus pagrindus, pradėjusius sėkmingą, prasmingą ir ilgą choro istorijos kelią. Šiandien šis kolektyvas yra vienas žymiausių bei brandžiausių Lietuvos profesionaliųjų chorų, garsėjantis kūrybiškumu, meistriškumu, subtilia menine pajauta. Kiekvieną koncertinį sezoną pateikiantis naujoves muzikos žanro, stiliaus, koncertinių erdvių kryptimis, valstybinis choras „Vilnius“ yra daugelio festivalių, valstybinių renginių ir švenčių dalyvis, kultūros projektų organizatorius, tarptautinių konkursų laureatas. 

 

Valstybinio choro „Vilnius“ meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Povilas Gylys, dirigentas Artūras Dambrauskas bei 40 choro dainininkų specialiai šiam jubiliejui parengė programą, kurioje pasirinkti kūriniai sujungs ne tik prasmingus choro koncertinio gyvenimo metus, bet ir atspindės naujus kūrybinius kelius. Tad šventiniame koncerte choras atliks įvairią ir turiningą programą – nuo gražiausių klasikos opusų iki Lotynų Amerikos rimtų ir melodijų, nuo lietuvių pirmtakų iki šiandienių mūsų autorių kūrinių.

 

Valstybinis choras „Vilnius“ 40 metų jubiliejų pasitiks ne tik su gražiausiais choro atliekamais kūriniais, solistais Vladu Bagdonu, Asta Krikščiūnaite, Laima Česlauskaite, Dmitrijumi Poleščuku, bet ir su muzikologe Audrone Žigaityte-Nekrošiene. Koncerto vedančiojo žodis leis dar kartą įvertinti kolektyvo nueitą kelią, pasiektus laimėjimus, prisiminti choro pirmtakus ir kitus svarbius bei brangius žmones.

 

Todėl šio reikšmingo įvykio proga džiaugsmu, patirtimi ir šventinėmis akimirkomis valstybinis choras „Vilnius“ kviečia pasidalinti visus savo bičiulius, scenos kolegas, buvusius choristus ir, žinoma, chorinės muzikos mylėtojus, visus tuos, kuriems yra svarbus „Vilniaus“ siekis ne tik skleisti chorinę muziką, bet ir ugdyti išprususį chorinio meno klausytoją, diegti bendrąsias žmogiškąsias vertybes.

 

Choro „Vilnius“  inf.


„7 meno dienos“ Nr.35 (911), 2010-10-08

Versija spausdinimui

Komentarai

zJHoGbuJEo, 2012-03-15 19:32

Aed este1 uma ane1lise concreta e rsleiata!A viagem para Olhe3o tem raze3o de ser:ate9 porque je1 este1 confirmada a vinda de JORGE COSTA para o VSC para a prf3xima e9poca, acordo je1 assinado he1 coisa de 1 meas (altura da saedda de Manuel Almeida).

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti