Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Kinas nebus išparduotas


Kultūros ministras susirūpinęs dėl „Lietuvos kino“ turto išpardavimo


7 MD

Share |
Arūnas Gelūnas.
Nuotrauka iš kamane.lt
Kultūros ministras Arūnas Gelūnas susitiko su įvairių kino gildijų atstovais, kultūros ministerijos profesionalaus meno skyriaus atstovais bei teisininkais, su kuriais aptarė UAB „Lietuvos kinas“ funkcionavimą.

Susitikime dalyvavo kino režisierius ir prodiuseris, dokumentininkų gildijos patikėtinis Arūnas Matelis, prodiuseriai Arūnas Stoškus bei Ona Biveinienė, kultūros savaitraščio „7 meno dienos“ redaktorius, kino kritikas Linas Vildžiūnas bei kino režisierius, dokumentinių filmų kūrėjas Audrius Stonys.

 

Susitikimo metu išklausęs kino gildijų atstovų nuomones apie bendrą padėtį lietuviško kino pasaulyje, jų nuogąstavimus dėl UAB „Lietuvos kinas“ ateities, Arūnas Gelūnas kultūros ministerijos teisininkams pavedė kuo skubiau išsiaiškinti UAB „Lietuvos kinui“ priklausiusio pastato Šventojoje pardavimo tikslus ir aplinkybes, nes neaišku, kaip ir kur buvo skelbtas konkursas.

 

Taip pat žinoma, kad yra paskelbtas ir naujas konkursas – pastato, esančio Palangoje, pardavimui. Situacija kartojasi: pagrindiniam akcininkui Kultūros ministerijai neaišku, kaip ir kur šis konkursas skelbiamas. Ministras su teisininkų ir patarėjų komanda tikisi kuo greičiau išsiaiškinti susidariusią padėtį.

 

Ministro nuomone, reiktų pristabdyti „Lietuvos kino“ pradėtą turto išpardavimą. Artimiausiuose planuose – naujos „Lietuvos kino“ valdybos formavimas.

 

Susitikime taip pat aptartas Kino įstatymo projektas, Nacionalinio kino centro kūrimo galimybės.

 

Kultūros ministerijos inf.

„7 meno dienos“ Nr.28 (904), 2010-07-16

Versija spausdinimui

Komentarai

MGqToWxdFlewq, 2012-02-16 12:14

I think you hit a bulslyee there fellas!

DOuvgwkDdZlT, 2012-01-08 18:44

Surprisingly well-written and informative for a free olnnie article.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti