Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

Muzikinė „Anties“ utopija


Premjera


7MD informacija

Share |
„Zuikis Pleibojus“


Basanavičiaus gatvėje netikėtai „išdygęs“ auksinis trijų metrų dydžio zuikis kviečia praeivius vasario 12-16 d. apsilankyti Lietuvos rusų dramos teatre, kur penkis kartus bus parodyta teatralizuota, koncertinė grupės „Antis“ muzikinė utopija „Zuikis Pleibojus“. Ši utopija apie Zuikio meilės, laimės ir savęs paieškas pateikia ironišką kelių dešimtmečių Lietuvos istorijos interpretaciją.

Muzikinės utopijos kūrėjai teigia bandę atskleisti „Anties“ ir Lietuvos gyvenimą nuo Sąjūdžio laikų iki šių dienų ekonominės krizės per netikėtus ir komiškus personažus: antytę Laisvę Laisvytę, įsimylėjusį Zuikį, miško kapitalistą klouną iš Kauno ir kt. Šmaikštaus libreto autorius Algirdas Kaušpėdas, į pagalbą pasitelkęs rašytoją Rolandą Rastauską, palieka žiūrovams spręsti, ar ši muzikinė istorija - tik graži utopija.


Muzikinio spektaklio kūrėjai teigia, kad pagrindinė „Zuikio Pleibojaus“ tema - laisvė ir jis yra skirtas šia tema dar protaujantiems ar (pri)jaučiantiems žiūrovams. Nors spektaklyje nevengiama plevėsuojančių vėliavų ir skanduočių apie laisvę, joje netrūksta ir lyrinių nukrypimų, o kelios scenos, ypač daina „Mes nusprendėme“, savo įtaigumu kelia lengvus šiurpuliukus. Dainas apie politiką, meilę ir gyvenimo klystkelius atlieka visi šeši grupės „Antis“ muzikantai bei puikiai dainuojantis ir šokantis merginų choras „Kivi“. „Zuikį Pleibojų“ puošia nuolat besikeičiantys, ironiški Sandros Straukaitės kostiumai, įspūdinga vaizdo projekcija ir, žinoma, „Playboy“ merginos, suteikiančios reginiui erotikos prieskonį.


Pasak grupės „Antis“ lyderio A. Kaušpėdo, bendradarbiavimo su Rusų dramos teatru idėja gimė labai natūraliai - „Antis“ visuomet buvo kiek politizuota ir teatrališka. Ir teatro salė spektaklyje kiek pasikeitusi - minkštu apšvietimu, rožinėmis užuolaidomis ir apmušalais bei pirmą kartą Lietuvoje naudojamu specialiu erdviniu garsu (artimu „surround“ technologijai).


Muzikinė utopija „Zuikis Pleibojus“ skirta grupės „Antis“ 25 metų jubiliejui ir, pasak A. Kaušpėdo, yra didžiausias, brandžiausias grupės kūrinys, leidžiantis komandai svajoti ir tikėti rytojumi. Praėjusių metų gruodį pasirodė „Zuikio Pleibojaus“ dainų kompaktinė plokštelė. Netrukus ją išleidusi kompanija M.P.3 „Anties“ gerbėjams pristatė ir retronaujovę - riboto tiražo to paties pavadinimo vinilinę plokštelę. Spektaklių metu bus gyvai atliktos visos albumo dainos, taip pat ir kelios į jį nepatekusios kompozicijos. Kadangi spektaklis „Zuikis Pleibojus“ rodomas šventinį savaitgalį, žiūrovų laukia neeilinės staigmenos.


LRDT inf.



„7 meno dienos“ Nr.6 (882), 2010-02-12

Versija spausdinimui

Komentarai

HsioDEgPgZ, 2011-12-01 09:38

I feel satisfied after rednaig that one.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti