Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

„Atsitiktinis žmogus“ Rusų dramos teatre


Premjera


7MD informacija

Share |
Arvydas Dapšys ir Goda Piktytė spektaklyje „Atsitiktinis žmogus.
LRDT nuotrauka
2010 m. vasario 5, 6 d. 19 val. Lietuvos rusų dramos teatre vyks spektaklio „Atsitiktinis žmogus“ premjera. Režisierius Jonas Vaitkus, vaidina Arvydas Dapšys ir Goda Piktytė, scenografė Vilma Galeckaitė-Dabkienė, kostiumų dailininkė Diana Lozoraitienė.

Spektaklio „Atsitiktinis žmogus“ veiksmas vyksta traukinio kupė. Du nepažįstami keleiviai vyksta iš Paryžiaus į Frankfurtą. Vienas jų – Polis Parskis - žymus rašytojas, neseniai išleidęs naujausią savo knygą, šalia - jo gerbėja Marta. Ji dvejoja, ar išsiduoti, kad atpažino autorių, ir išsitraukti iš rankinės jo knygą, ar apsimesti, kad tas žmogus jai visiškai svetimas.

 

Tai vidinių monologų kupinas spektaklis, leidžiantis žiūrovui klaidžioti herojų minčių labirintais. Jame susipynę pokštai, sąmojai ir rimtos mintys daro šį spektaklį lengvą, bet kartu užburia savo įtaiga.


Pjesės autorė - prancūzų aktorė, prozininkė, filmų scenaristė ir dramaturgė Yasmina Reza. Jos kūriniai išversti į trisdešimt penkias pasaulio kalbas, pjesės vaidinamos viso pasaulio teatruose. Ji pati savo kūrybą apibūdina kaip tam tikrą tragedijos ir komedijos sintezę, taip siekdama apibrėžti visiškai naują, šiuolaikinės visuomenės iššūkius atspindintį žanrą.


„Reza dramaturgija - tai lengvas intelektualus teatras. Ji į teatrą sugrąžino ištisą kartą žmonių, kuriems rimtos dramos atrodė per ilgos ir dažnai nuobodžios, o lengvos komedijos - per banalios.“ (Sheridan Morley, „The Spectator“)


Teatro „Mens Publica“ inf.


„7 meno dienos“ Nr.5 (881), 2010-02-05

Versija spausdinimui

Komentarai

oUHihjlszBHXAsv, 2012-03-16 11:16

jo abui dia 24 de mmaig he fet la obra de teatre i si m'ha aegrdat molt fer la obra ara la tornaria a fer i merci a la montse i en xevi per ser tan bons us estimu els cumpanys Ro,Roger, Laia, Sasha, Jordi, Marina, Aldaric, Joan, Jo osigui en Llueds, la alba isern, en Vedctor,Carol, Marina 2 xDDD llivertat es viure bona frase xD em semble que son tots si men deixu algun u setu tmb us estimu muaaaaaaa EGo us trubare a faltar a tots un ptoLluis

Gerbėjas, 2010-02-17 22:51

Vaitkus- jautrus ir reiklus režisierius. Davė šansą kūriniui išvysti sceną. Deja, supratęs jo vertę, neišdrįso pasirodyti scenoje. Tikiu, Vaitkaus teatras nepraras talentingo nusipelniusio režisieriaus įvaizdžio. Na, tiesiog įvyko nesusipratimas.

Jolita, 2010-02-08 14:17

Negali vertinti net pjesės, nes aktoriai vaidina neprofesionaliai.

anonimas, 2010-02-07 15:34

Nepatiko spektaklis. Tuštuma, beprasmybė.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti