„Atsitiktinis žmogus“ Rusų dramos teatre

7MD informacija
2010 m. vasario 5, 6 d. 19 val. Lietuvos rusų dramos teatre vyks spektaklio „Atsitiktinis žmogus“ premjera. Režisierius Jonas Vaitkus, vaidina Arvydas Dapšys ir Goda Piktytė, scenografė Vilma Galeckaitė-Dabkienė, kostiumų dailininkė Diana Lozoraitienė.

Spektaklio „Atsitiktinis žmogus“ veiksmas vyksta traukinio kupė. Du nepažįstami keleiviai vyksta iš Paryžiaus į Frankfurtą. Vienas jų – Polis Parskis - žymus rašytojas, neseniai išleidęs naujausią savo knygą, šalia - jo gerbėja Marta. Ji dvejoja, ar išsiduoti, kad atpažino autorių, ir išsitraukti iš rankinės jo knygą, ar apsimesti, kad tas žmogus jai visiškai svetimas.

 

Tai vidinių monologų kupinas spektaklis, leidžiantis žiūrovui klaidžioti herojų minčių labirintais. Jame susipynę pokštai, sąmojai ir rimtos mintys daro šį spektaklį lengvą, bet kartu užburia savo įtaiga.


Pjesės autorė - prancūzų aktorė, prozininkė, filmų scenaristė ir dramaturgė Yasmina Reza. Jos kūriniai išversti į trisdešimt penkias pasaulio kalbas, pjesės vaidinamos viso pasaulio teatruose. Ji pati savo kūrybą apibūdina kaip tam tikrą tragedijos ir komedijos sintezę, taip siekdama apibrėžti visiškai naują, šiuolaikinės visuomenės iššūkius atspindintį žanrą.


„Reza dramaturgija - tai lengvas intelektualus teatras. Ji į teatrą sugrąžino ištisą kartą žmonių, kuriems rimtos dramos atrodė per ilgos ir dažnai nuobodžios, o lengvos komedijos - per banalios.“ (Sheridan Morley, „The Spectator“)


Teatro „Mens Publica“ inf.


© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.