Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

Kama Ginkas viešės Vilniuje


Anonsas


7MD informacija

Share |
Režisierius Kama Ginkas. 7MD archyvo nuotrauka
Vasario 8–10 d. Vilniuje viešės Rusijos teatro režisierius, gimęs ir mokęsis Kaune, Kama Ginkas.

K. Ginkas studijavo Lietuvos konservatorijoje, 1967 m. baigė tuometinio Leningrado teatro, kino ir muzikos institutą, 1970–1981 m. statė spektaklius Rygos, Krasnojarsko, Leningrado teatruose, nuo 1981 m. kuria Maskvos ir užsienio teatruose, dėsto Valstybiniame A. Lunačiarskio teatro meno institute Maskvoje, Didžiosios Britanijos, JAV, Norvegijos, Suomijos teatro mokyklose. Kama Ginkas yra pelnęs du apdovanojimus „Auksinė kaukė“ už spektaklį „Juodasis vienuolis“ pagal A. Čechovo apsakymą, spektaklis „Rotšildo smuikas“ 2004 m. buvo nominuotas keturiose „Auksinės kaukės“ nominacijose.

 

Režisieriaus viešnagės į Lietuvą tikslas – tėvo, daktaro Mirono Ginko knygos „Per spygliuotą vielą“ pristatymas. Šios knygos likimas – išskirtinis. Prisiminimų knygą apie Kauno gete 1941–1943 m. praleistus metus ir stebuklingą išsigelbėjimą gydytojas M. Ginkas parašė lietuvių kalba. Tiesa, dienos šviesą ji išvydo išversta į hebrajų kalbą Izraelyje. Sovietmečiu tokiai knygai Lietuvoje pasirodyti nebuvo galimybių.

 

Gydytojas Mironas Ginkas, buvęs Kauno geto kalinys, ilgametis Vilniaus greitosios pagalbos stoties vadovas, atsiminimus pradėjo rašyti dar 6-ajame dešimtmetyje. M. Ginkas, jo žmona Mania ir mažylis sūnus Kama, išgelbėti poeto Kazio Binkio žmonos Sofijos Binkienės ir kitų kilnių lietuvių, po karo palaikydavo glaudžius ryšius su gelbėtojais. Galbūt S. Binkienės paragintas daktaras ėmėsi savo knygos. Žydų kultūros ir informacijos centro ir rašytojos Dalios Epšteinaitės dėka beveik po keturių dešimtmečių originali knygos versija pasiekia ir lietuvių skaitytoją.

 

Vasario 8 d. 17 val. Lietuvos žydų bendruomenėje (Pylimo g. 4), J. Heifeco salėje, rengiamas susitikimas su režisieriumi Kama Ginku, o vasario 9 d. 18 val. Žydų kultūros ir informacijos centre (Mėsinių g. 3A/5) įvyks daktaro Mirono Ginko knygos „Per spygliuotą vielą“ pristatymas.

Organizatorių inf.


„7 meno dienos“ Nr.5 (881), 2010-02-05

Versija spausdinimui

Komentarai

mhCYdfafggSUsf, 2012-01-08 13:23

Times are cnahigng for the better if I can get this online!

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti