Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Antrasis Šoblės kino festivalis – pirmosiomis pavasario dienomis


Skelbimas


7 MD

Share |
Šoblės kino klubas pristato antrąjį Šoblės kino festivalį ir kviečia visus, neabejingus kinui, pasižiūrėti naujausius Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) studentų darbus. Festivalis vyks kovo 1–2 d. LMTA Sluškų rūmuose (Kosciuškos g. 10).

Šį trumpametražių filmų festivalį rengia į Šoblės kino klubą susibūrę LMTA kino specialybės studentai. Festivalio programa – vaidybiniai ir dokumentiniai filmai, vaizdo klipai. Šiemet tarptautiniu tampančiame festivalyje taip pat bus galima pamatyti Latvijos, Estijos bei Lenkijos kino mokyklų studentų sukurtus trumpametražius filmus.

 

„Džiaugiuosi, kad mūsų akademija pagaliau turi savo kino festivalį, nes tai – ir mokyklos veidas, ir galimybė studentams pamatyt vieniems kitų darbus, taip pat – puiki erdvė diskusijoms, bendravimui, bendruomenės stiprinimui. Juk festivaliai ir reikalingi tam, kad filmus žiūrėtume kartu, o paskui juos aptartume. Be to, festivalį organizuoja tik studentai. Tai mane bene labiausiai džiugina. Užuot zirzę, kaip viskas blogai, jie tiesiog daro, kad būtų gerai“, – džiaugiasi režisierė ir akademijos dėstytoja Giedrė Beinoriūtė. Ji taip pat festivalyje rodys savo dar studijų metais sukurtą filmą „Mano vienišos draugės“.

 

Festivalis rengia 104 auditorijoje neoficialią atvirų durų dieną (104 a.), taip pat veiks specialus Šoblės informacijos centras, kuriame besidomintieji studijomis akademijoje galės gauti juos dominančią informaciją tiesiai iš pačių studentų, studijuojančių LMTA, ir pamatyti anksčiau sukurtus akademijos studentų filmus. Taip pat laukia susitikimai su filmų autoriais, aktorių pasirodymai, diskusijos apie filmus.

 

Šoblės kino klubas – LMTA Kino ir televizijos katedros studentų bei dėstytojų suburtas gero kino mėgėjų klubas, rengiantis kassavaitines filmų peržiūras ir kitus renginius. Klubas pavadintas Šoblės vardu taip pagerbiant minėtosios katedros įkūrėją ir vieną iškiliausių lietuvių dokumentininkų Henriką Šablevičių (1930–2004), kuris pavaizduotas klubo ir festivalio emblemoje.

 

Daugiau informacijos internete: www.soble.lt; el. paštu: [email protected]; mob. telefonu: +370 608 11496.

 

Rengėjų inf.


„7 meno dienos“ Nr.8 (976), 2012-02-24

Versija spausdinimui

Komentarai

geBISwkWbzBVQVSJstO, 2012-07-16 14:14

Hey there! I know this is somewhat off topic but I was woinnredg which blog platform are you using for this website? I'm getting sick and tired of WordPress because I've had problems with hackers and I'm looking at alternatives for another platform. I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti