Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Naujas Gyčio Lukšo projektas


Kronika


7 MD

Share |
Gytis Lukšas ir Jensas Christianas Grøndahlis
Neseniai Danijoje išrinktas Europos kino režisierių komiteto nariu, režisierius, Lietuvos kinematografininkų sąjungos pirmininkas Gytis Lukšas atstovaus visoms trims Baltijos šalims. Šiuo metu režisierius planuoja būsimą projektą – filmą, paremtą danų rašytojo Jenso Christiano Grøndahlio romanu „Spalio tylėjimas“ („Tavshed i oktober“, 1996).

Kopenhagoje įvyko Gyčio Lukšo susitikimas su garsiu danų romanistu Jensu Christianu Grøndahliu, vienu skaitomiausių Danijos ir Europos rašytojų. Psichologinis romanas „Spalio tylėjimas“ išverstas į penkiolika kalbų, taip pat 2005 m. į lietuvių, susilaukė didelio pripažinimo. G. Lukšas jo pagrindu parašė scenarijų, būsimasis filmas vadinsis „Vyro gyvenimas rudenį“.

 

Danų kino institutas, susidomėjęs bendros produkcijos su Lietuva galimybe, pasiūlė visokeriopą paramą ir palaikymą įgyvendinant būsimą projektą. Dabar laukiama atsakymų iš danų koprodiuserių Sisse Graum Jorgensen („Zentropa“) ir Morteno Kaufmanno (Toolbox“). Šie prodiuseriai Kanų konkurse pristatė naujausią Tomo Vinterbergo filmą „Medžioklė“ („Jagten“). Lietuvoje filmą gamins kino gamybos kompanija Baltic Productions“, kuri siekia, kad Lukšo Vyro gyvenimas ruduo“ būtų pradėtas filmuoti jau kitais metais.

 

Pagrindinis vaidmuo filme apie vyrą, priverstą iš naujo susidėlioti savo gyvenimo tikslus ir prasmes, pasiūlytas danų aktoriui Larsui Mikkelsenui. Scenarijumi susidomėjo ir Ingeborga Dapkūnaitė. Režisierius tikisi, kad Lietuva taip pat skirs lėšų šiam tarptautiniam projektui: „Rudenį pateiksime jį naujai įkurto Lietuvos kino centro tarybai. Kai atsiranda galimybė bendrauti su tokiais partneriais ir aktoriais, mes tikimės, kad į tai bus atsižvelgta.“

 

Pagal „Baltic Productions“ inf.


„7 meno dienos“ Nr.25 (993), 2012-06-22

Versija spausdinimui

Komentarai

bsi1SZX5O, 2015-09-21 17:21

Well my best round is 27 I'm not sure what my best kill count is but it's been a minute since I've pelyad and that was solo I don't play much with others due to Korean Lag

hudoznik, 2012-06-26 09:55

Respect, Maestro!

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti