Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Kino teatrai skatins laiką leisti su šeima


Anonsas


7 MD

Share |
„Kukis”
Artėjant Motinos ir Tėvo dienoms, „Skalvijos“ kino centras ir nekomercinio kino teatras „Pasaka“ skatins daugiau laiko praleisti su šeima.

Visą gegužę, iniciatorių pavadintą šeimos mėnesiu, kino teatruose vyks intensyvios programos, skirtos turiningam šeimos laisvalaikiui. Šeimos mėnesio projektas yra pirmoji nekomercinio kino metų iniciatyva.

 

Kino teatre „Pasaka“ Motinos dieną bus rodomi filmai „Kūdikiai“ (Prancūzija), „Tvenkinio paslaptys“ (Prancūzija), „Mažylis Nikolia“ (Prancūzija), „Prie jūros“ (Meksika). Mamytės ir tėveliai, į kiną atėję su vaiku, filmo bilietą į šiuos seansus gaus nemokamai. Speciali šeimos akcija bus taikoma bet kokio amžiaus tėvams ir bet kokio amžiaus vaikams, todėl tikimasi sulaukti ir šeimų, kurios atvyks su močiutėmis bei seneliais. Tokia pati akcija galios ir Tėvo dienos proga.

 

„Skalvijos“ kino centre šeimos mėnesį aktyviai darbuosis jau gerai žinomas „Karlsono kinas“ – čia bus parodytas ne vienas šeimai skirtas filmas: „Tvenkinio paslaptys“, „Krokodilai“ (Vokietija), „Yp!“ (Olandija), „Kukis“ (Čekija). Į pastaruosius du filmus Motinos dieną visas mamas su vaikais iš šeimos centrų „Skalvija“ pakvies žiūrėti nemokamai. Taip pat nemokamai per Motinos dieną moterys bus kviečiamos pasižiūrėti „Skalvijoje“ rodomą naują britų režisieriaus Mike’o Leigh filmą „Dar vieneri metai“.

 

Motinos dieną, gegužės 6-ąją, kino teatre „Pasaka“ Austėja Landsbergienė skaitys paskaitą apie motinystę bei savirealizaciją „XXI amžiaus motinystės iššūkiai: ar tikrai egzistuoja supermamos?“. Tuo pat metu vaikams bus organizuojamos kūrybinės dirbtuvėlės kartu su dailės studija „Dailu“, kuriose bus kuriami pasveikinimai mamai.

 

Tėvo dieną „Pasakoje“ vyks kūrybinės dirbtuvėlės su Žaislų muziejumi bei veiks naudotų žaislų turgelis, kuriame vaikai už simbolinę kainą galės įsigyti arba išmainyti gerus, bet pabodusius ar išaugtus žaislus, knygutes, sporto reikmenis, kitokius daiktus.

 

„Skalvijoje“ gegužės 12 d. vyks popierinio televizoriaus animacijos dirbtuvėlės. Jose vaikai su animatore Urte Budinaite išmoks kurti svajonių televizorių ir piešti filmus.

 

Pagal rengėjų inf.


„7 meno dienos“ Nr.18 (986), 2012-05-04

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti