Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Kanados eksperimentinių filmų programa


Anonsas


7 MD

Share |
„Rūškana naktis“
Tiriamasis kino institutas (The Institute for Exploratory Cinemas, ICPCE) siekia skleisti ir pristatyti įvairią kino, videofilmų ir skaitmeninio formato kūrybą. Todėl ICPCE, sudaręs reikšmingų darbų programas, rengia jų peržiūras ne tik Kanadoje, bet ir kitose šalyse. Filmų rodymai jau vyko Šveicarijoje, Prancūzijoje, Lenkijoje, Baltarusijoje, D. Britanijoje ir daugelyje Kanados miestų. Be to, institutas organizuoja susitikimus, kurių pagrindinė tema – netradicinės ir netikėtos kinematografinės patirtys, stiprinančios svaiginančią kino prigimtį.

 

Balandžio 25 d. „Skalvijos“ kino centre trumpo metražo eksperimentinių filmų programą „Apie svaigulį ir pražūtį avangardo kine“ pristatys jos sudarytojas ir kuratorius menininkas Pierre’as-Lucas Vaillancourt’as. Programą sudaro aštuoni skirtingų autorių filmai, sukurti 1968–2010 metais. Sudarytojas ją pristato taip: „Kūnų ir materijos architektūra sprogsta į gabalėlius ir dalis. Dėl svaigulio ir euforijos atsparos taškas yra danguje, o kinas demontuojamas ir tampa pelenais. Linksta žaliuzės ant langų, atsispindėjusios sudužusiuose veidrodžiuose. Žiemą ilgėja keliai, nutiesti per teritorijas, iš kurių pašalinti švyturiai. Keliautojai prisitaikė prie kino, pagrįsto meilės užkeikimais ir trumpais magneto polių susijungimais.“

 

Etienne O’Leary filmų pagrindas yra naujos kino kalbos paieškos; Alexandre Larose ir Salomonas Nagleras išgarsėjo ir festivaliuose; Karlas Lemieux yra postroko grupės „Godspeed You Black Emperor!“ koncertų vizualizacijos autorius, o Lysanne Thibodeau sukūrė savo filmą bendradarbiaudama su Nicku Caveu.


 

„Traukiniai“ („Trains“, Karl Lemieux, 2010, Kanada, 5 min.)


„Blogas kraujas vampyrui“ („Bad Blood for the Vampyr“, Lysanne Thibodeau, 1984, Vokietija, Kanada, 22 min.)


„Esė iki mylios“ („Essai à la mille“, Jean-Claude Labrecque, 1970, Kanada, 7 min.)


„Įvairiaspalviai Pietūs“ („Chromo Sud“, Étienne O’Leary, 1968, Prancūzija, Kanada, 21 min.)


„galbūt/Mes“ („perhaps/We“, Solomon Nagler, 2003, Lenkija, Kanada, 11 min.)


„Lyties malda“ („La prière genital“, Serge de Cotret, 2009, Kanada, 7 min.)

 

„Rūškana naktis“ („La nuit obscure“, Pierre-Luc Vaillancourt, 2011, Kanada, 29 min.)


„Miestas Marie“ („Ville Marie“, Alexandre Larose, 2006–2010, Kanada, 12 min.)

 

Pagal rengėjų inf.

 

 

„7 meno dienos“ Nr.16 (984), 2012-04-20

Versija spausdinimui

Komentarai

vlzPuAbwHC, 2012-06-06 19:56

A further issue is that video games uslaluy are serious naturally with the main focus on finding out rather than fun. Although, there's an entertainment factor to keep your kids engaged, just about every game is uslaluy designed to improve a specific set of skills or curriculum, such as numbers or scientific discipline. Thanks for your article.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti