Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
MUZIKA

Dėl ligos keičiasi pianisto Ingolfo Wunderio koncertų data


Skubus informacijos pakeitimas


7 MD

Share |
2010 m. Tarptautinio F. Chopino pianistų konkurso Varšuvoje laureatas Ingolfas Wunderis (Austrija)
Pianisto Ingolfo Wunderio koncertus Lietuvoje rengianti VšĮ „Culture Live“ apgailestaudama praneša, kad dėl netikėtos ūmios atlikėjo ligos planuojami pasirodymai kovo 28 d. Kauno valstybinėje filharmonijoje ir kovo 29 d. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje neįvyks, keičiama koncertų data. Vilniuje Ingolfas Wunderis koncertuos gegužės 30 d. 19 val.

Visi į Vilniuje vyksiantį koncertą nupirkti bilietai galioja – juos įsigiję asmenys į gegužės 30 d. renginį pateks su tais pačiais bilietais. Tiems, kurie jau įsigijo bilietus, bet jų netenkina nauja renginio data, maloniai prašomi dėl jų grąžinimo kreiptis į BILIETAI.LT kovo 27 d. – balandžio 1 d.

 

Kaune atlikėją tikimasi išgirsti rudenį. Bilietus galima grąžinti į Kauno valstybinės filharmonijos kasą.

 

„Akimirksniu peržiūrėjau savo grafiką ir radau vienintelę laisvą dieną gegužės pabaigoje, deja, tik vienam koncertui... Labai laukiu šio pasirodymo ir apgailestauju, kad dėl mano ligos ir perpildyto koncertų grafiko šįsyk mane išgirs tik vilniečiai“, – sakė I. Wunderis.

 

VšĮ „Culture Live“ inf.

 

Lietuvos klausytojams pianisto Ingolfo Wunderio pristatyti jau nereikia. Pirmą kartą Lietuvoje jis viešėjo 2008 metais. Tuomet dar mažai kam žinomas atlikėjas paliko didelį įspūdį ne tik didžiajai daliai melomanų, bet ir ne taip dažnai klasikinės muzikos koncertuose apsilankančiam jaunimui. Vieni pritarė, jog I. Wunder ne veltui vadinamas „fortepijono stebuklu“, kiti svarstė, ar jis tikrai vertas tokio dėmesio dėl savo išskirtinio talento? Tačiau vėlesni pianisto pasiekimai nutildė net ir aršiausius skeptikus. Šiuo metu I. Wunderis yra laukiamiausias svečias visuose žemynuose ir per metus surengia per šimtą koncertų, o pianisto pasirodymus lydi kritikų liaupsės.

 

Sėkmingas pasirodymas F. Chopino pianistų konkurse Varšuvoje 2010-ųjų spalį Ingolfui Wunderiui tapo rimta galimybe įrodyti savo meistriškumą tarptautiniu mastu: jaunasis austrų atlikėjas iškovojo antrąją vietą ir kelis kitus apdovanojimus, įskaitant publikos prizą. Konkurso komisijos sprendimas neskirti jam pirmosios vietos tapo nemokama reklama, nes šį faktą aistringai aptarinėjo tarptautinė muzikų bendruomenė.

 

Varšuvoje laimėti apdovanojimai I. Wunderiui atvėrė kelius, kuriais anksčiau yra žengę daug pasaulinio garso pianistų, tokių kaip Martha Argerich, Krystianas Zimermanas, Vladimiras Aškenazis, Mitsuko Uchida ir Maurizio Pollini. Beje, I. Wunderis tapo vieninteliu konkurso dalyviu, pasirašiusiu sutartį su „Deutsche Grammophon“ – žinoma klasikinės muzikos įrašų leidybos kompanija. Pirmoje šios kompanijos išleistoje I. Wunderio kompaktinėje plokštelėje skamba F. Chopino kūriniai fortepijonui. 

 

VšĮ „Culture live“ inf.


 

„7 meno dienos“ Nr.12 (980), 2012-03-23

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti