Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Patariame aplankyti, pamatyti, išgirsti


7MD rekomenduoja

Share |
Algimantas Kunčius. Kadras iš filmo „Vilniaus menininkai Viktoro Vizgirdos jubiliejinėje 80-mečio parodoje“ (Valstybiniame M.K. Čiurlionio muziejuje, Kaune). 1984 m.
Dailė

 

Kaip stipriai pasikeitė laikas ir vaizdas, galima patirti parodoje „Algimantas Kunčius.

Kino užrašai: 1979–1984“ Vilniaus Šiuolaikinio meno centre. Žymaus fotografo begarsiai, bet labai iškalbingi vaizdai fiksuoja patį žiūrėjimą, kultūros žmones dabar jau tapusius legendomis (Halina Kairiūkštytė-Jacinienė, Antanas Gudaitis, Marcelijus Martinaitis, Vladas Vildžiūnas, Liudas Truikys, Algimantas Švėgžda ir kt.) ir laiko ženklais virtusius praeivius, erdves. Dauguma A. Kunčiaus filmų skaitmeninti specialiai šiai parodai ir viešai rodomi pirmą kartą. Kuratorė – Asta Vaičiulytė. Paroda veikia iki spalio 23 d. ŠMC (Vokiečių g. 2, Vilnius) dirba antradienį–sekmadienį 12–20 val.

 

Teatras

 

Penktadienį ir šeštadienį, rugsėjo 23 ir 24 d. Šiaulių dramos teatras švenčia 80 metų jubiliejų ir ta proga rodo premjerą: Jevegenijaus Švarco „Šešėlis“, režisierė Nataša Ogaj-Ramer, kostiumų dailininkas Aleksandras Vasiljevas, choreografas Borisas Mojisejevas, Šešėlį įkūnys aktorius Saulius Bareikis.

 

Penktadienį, rugsėjo 23 d. Kauno dramos teatre, naujai atidarytoje Rūtos salėje, prisiekęs teatralas kompozitorius Vidmantas Bartulis rodys savo autorinį kūrinį – spektaklį „Pamokslas žuvims“.

 

Kinas

Vilniaus dokumentinių filmų festivalį atidarė režisieriaus Audriaus Stonio „Raminas“. Filmas nuves į tolimą Gruziją ir parodys seno imtynininko sapną. „Raminas“ – tai filmas apie meilės tėvams, moteriai ir gimtinei ilgesį. Gruzijoje tas ilgesys materializuojasi ne tik poetiškais Ramino kasdienybės vaizdais. Stonys veda gilyn, ten, kur prasideda sapnas.

„7 meno dienos“ Nr.33 (955), 2011-09-23

Versija spausdinimui

Komentarai

UApdXHfmGTXeJIF, 2011-10-23 09:05

You saved me a lot of hssale just now.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti