Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TARP DISCIPLINŲ

Kontaminacijos: tarp mūsų turisčių

Laima Kreivytė Versija spausdinimui
Skaityti komentarus (1)
Cooltūrisčių autografas anoniminės menininkų grupės Norma Jean plastilino salėje „Kas bijo laisvos raiškos?“ Centriniame paviljone, Giardini.
Prieš prasidedant 54–ajai Venecijos bienalei „ILLUMInations“ kuratorė Bice Curiger uždavė penkis klausimus pasaulio menininkams: „Kur tu jautiesi kaip namie? Ar ateitis kalbės angliškai, ar kita kalba? Ar menininkų bendruomenė yra nacija? Kiek nacijų (tautų) yra tavyje? Jei menas būtų nacija, kokia būtų jos konstitucija?“ Prie jų pridėjome šeštą, Lietuvai aktualų klausimą: „Kas slepiasi už baltos užuolaidos?“ Į klausimus atsako menininkių ir kritikių grupė Cooltūristės.

Kur tu jautiesi kaip namie?   Begonija: Namie. Man namai, tai visų pirma santykis, sukurtas per kitus santykius – intymus, įkūnytas, išgyventas, kintantis, afektinis. Tai santykis su artimu ir bendruomene, kuriame vieta yra tik viena iš daugybės dimensijų. Negaliu paneigti, kad man svarbios mano kieme nakčiai užmingančios aguonos, namus apgaubiantis rūkas, primenantis apie laiko reliatyvumą.   Pipirmėtė: Kur turiu ką veikti.   Rožė...
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti