Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Geras kinas – mažuose Lietuvos miestuose


7 MD

Share |
„Knygnešys“
Šią vasarą geras nekomercinis kinas keliaus po Lietuvą – net 13 miestų ir miestelių aplankys projektas „Kino pavasaris tavo mieste“. Tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“, bendradarbiaudamas su Šiaurės ministrų tarybos biuru Lietuvoje ir kitais partneriais, rodys filmus kultūros centrų salėse arba, kur leis sąlygos, po atviru dangumi. Visi renginiai nemokami ir atviri miestiečiams bei svečiams.

 

„Prasmingą nekomercinį kiną, manau, mėgsta ir mažuose miesteliuose, tik jų gyventojai turi mažiau galimybių pamatyti tokius filmus. Tikimės, kad vasarą, kai vyksta daug miesto švenčių ir bendruomeninių renginių, atsiras laiko ateiti ir į kultūros centrą ar miesto aikštę pažiūrėti kokybišką filmą“, – sakė Vida Ramoškienė, festivalio „Kino pavasaris“ direktorė.

 

Kino maratonas jau prasidėjo – Utenoje, Birštone, Jurbarke, Tauragėje ir Kėdainiuose filmai jau rodomi, o birželio 17 d. filmai atvažiuos į Raseinius. Kultūros centre kino programa prasidės 17 val. trumpametražiu filmu „Knygnešys“, o 18 val. bus parodytas danų režisieriaus Anderso Tomo Jernseno filmas „Adomo obuoliai“ (2005), apdovanotas ne vieno tarptautinio kino festivalio žiūrovų prizu. Šią galimybę projektui suteikė kino centras „Skalvija“. Jauno lietuvio režisieriaus Jono Trukano debiutas „Knygnešys“ šiemet „Kino pavasaryje“ pelnė „žiūroviškiausio“ lietuviško filmo titulą.

 

Birželio pabaigoje į Šalčininkus projektas atveš ne vieną svarbų apdovanojimą Lenkijoje pelniusį Andrzejaus Jakimowskio filmą „Burtai“ – apie nedidelio kalnakasių kaimelio mažą gyventoją, kuris krečia mielus ir švelnius pokštus.

 

Liepos mėnesį filmai bus rodomi Varėnoje, muzikos festivalio „Tamsta“ programoje, rugpjūtį projektas „Kino pavasaris tavo mieste“ aplankys Nidą, Telšius, Druskininkus, Zarasus, Šilutę.

 

Daugiau informacijos galima rasti šių miestų ir jų kultūros centrų interneto puslapiuose bei www.kinopavasaris.lt.

 

Všį „Kino pavasaris“ projektą „Kino pavasaris tavo mieste“ remia Lietuvos kultūros ministerija ir Atviros visuomenės instituto pagalbos fondas Lietuvoje. Šio projekto tikslas – mažinti kultūrinę ir socialinę atskirtį Lietuvos regionuose.

 

„Kino pavasario“ inf.


„7 meno dienos“ Nr.24 (946), 2011-06-17

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti