Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Jaunųjų kinas „Pasakoje“


Anonsas


7MD informacija

Share |
„Lernavan“
Trys jaunų režisierių trumpametražiai filmai nuo gruodžio 18 d. iki sausio 8 d. bus rodomi Vilniaus kino teatre „Pasaka“.

„Jauno kino pasakojimų“ programoje bus pristatyti pirmieji Dovilės Šarutytės, Tomo Smulkio ir armėno Marato Sargsyano filmai. Kiekvieno pasakojimo centre - pasimetęs ar savo gyvenimą pametęs žmogus, kuris iš uždaro rato gali ištrūkti tik pažvelgęs į save iš šalies ar įveikęs vidinius prieštaravimus.


Lietuvoje gyvenantis Maratas Sargsyanas filme „Lernavan“ pasakoja apie tėvynės, tokios, kokią kadaise ją žinojo ir kokios jau nebėra, paieškas. „Tokios vietos nėra“, - skamba negailestingas atsakymas, bet autobusas, kuriuo keliauja tėvas su sūnum ir keli bendrakeleiviai, nuveža į keistą vietą. Čia nėra nei namų, nei žmonių. Stovi tik balti - kaip baltas, dar neprirašytas lapas - kalnai. Filmas, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka aktorius Vytautas Šapranauskas, 2009 m. buvo pripažintas geriausiu „Vilniaus kino šortų“ vaidybiniu filmu.


Dovilės Šarutytės filmas „Aš tave žinau“ - apie paauglės išgyvenimus, pirmąją meilę ir nusivylimą. Pagrindinį vaidmenį filme atlieka penkiolikmetė Julija Steponaitytė. Pasak D. Šarutytės, filmas prisiliečia prie jaunimo problemų - tai ir karšti nesumeluoti jausmai, ir aštrios reakcijos, ir nenugludinti kampai.


Tomo Smulkio filmo „Pietys“ herojus netyčia atsiduria keistame miestelyje, kur gyvenimas stovi vietoje ir kur jis susiduria su pačiu savimi. Galimybė pažiūrėti į save iš šalies pažadina gyvenimo troškulį ir pakeičia. Filmavimui tinkamo miestelio ieškota net kelis mėnesius, kol pagaliau kūrybinė grupė atrado Baltąją Vokę - miestelį, kuris, regis, įstrigęs laike.


Programos kuratorė Jurga Gluskinienė sako, kad „šie filmai pasakoja apie ieškojimus ir bandymą ištrūkti iš užburto gyvenimo rato. Tai paprasti pasakojimai apie paprastus žmones bei jų jausmus. Tai kinas, kalbantis apie tai, kas svarbu kiekvienam.“


Pirmajame seanse, gruodžio 18 d. 19.40 min., dalyvaus filmų autoriai.


Pagal rengėjų inf.

 

*  *  *

„7 meno dienos“ Nr.46 (875), 2009-12-18

Versija spausdinimui

Komentarai

MRSxuydCJkqXoQmxN, 2011-10-26 04:26

This article is a home run, pure and spimle!

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti