Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
DAILĖ

„Swedbank“ 2009 m. meno apdovanojimas Jonui Gasiūnui


Kronika


7MD informacija

Share |
Jonas Gasiūnas. „Radaras“
Gruodžio 10 d. Rygos miesto parodų salėje „Rygos meno erdvė“ surengtoje „Swedbank“ meno apdovanojimo 2009 m. nominantų darbų parodos atidarymo ceremonijoje šis apdovanojimas įteiktas Lietuvos menininkui Jonui Gasiūnui. Laimėtojui buvo įteiktas 10 tūkst. eurų vertės piniginis prizas.

„Sprendimą priimti šįkart buvo itin sudėtinga, nes visi nominantai labai profesionalūs. Jonas Gasiūnas darbuose sujungia asmeninius ir kolektyvinius prisiminimus. Jis naudoja stiprias praeities ikonas, gerai žinomas visiems tiems, kurie dalijasi ta pačia kolektyvine atmintimi.


Pristatytame apdovanojimui darbe J. Gasiūnas iš naujo vaizdine forma įtvirtina prisiminimus, kurie yra vėl išnykstantys - jie realūs ir kartu nerealūs. Jo darbai - tai pastangos kovoti su bendrąja amnezija, socialistinio laikotarpio patirties užmiršimu ir kontakto su ja praradimu. Tai yra pastangos išsaugoti šaknis, kurios būtinos pasitinkant ir formuojant ateitį“, - sako vertinimo komisijos pirmininkė Iris Müller-Westermann.


Šiais metais į meno apdovanojimą pretendavo Voldemâras Johansonas (Latvija), Tõnis Saadoja (Estija), Jonas Gasiūnas (Lietuva), Magnusas Wallinas (Švedija) ir Viktoras Alimpijevas (Rusija).


Daugiau informacijos galite rasti: http://artaward.swedbank.ee/

 

*  *  *

„7 meno dienos“ Nr.46 (875), 2009-12-18

Versija spausdinimui

Komentarai

vxIdYJPrSEbf, 2011-08-05 09:07

Stay inforamtvie, San Diego, yeah boy!

curaredg, 2009-12-25 11:33

sveikinimai

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti