Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

Oskaro Koršunovo Shakespeare’o trilogija keliauja po Europą


Kronika


7MD informacija

Share |
OKT, „Hamletas“. Režisierius Oskaras Koršunovas.
Dmitrijaus Matvejevo nuotrauka
OKT / Vilniaus miesto teatras toliau tęsia gastrolių po Europos teatrus bei festivalius maratoną.


Nuo rugsėjo iki pat Kalėdų Europos teatro mėgėjams pristatoma teatro vadovo režisieriaus Oskaro Koršunovo spektaklių pagal W. Shakespeare’o dramas trilogija – „Vasarvidžio nakties sapnas“, „Įstabiąją ir graudžiąją Romeo ir Džuljetos istorija“ ir „Hamletas“.

 

O. Koršunovo „šekspyriados“ maršrutai tik patvirtina, kad fantazija ir kūryba griauna visas politines užkardas. Rugsėjį ir spalį aplankęs svarbiausius Rytų Europos teatro festivalius Tbilisyje („Romeo ir Džuljeta“), Sankt Peterburge vykusį „Baltiskij dom“ („Hamletas“) ir Minsko festivalį „Panorama“ („Vasarvidžio nakties sapnas“), OKT keičia savo gastrolių kryptį ir suka į Vakarus. Spalio viduryje viename svarbiausių mūsų kultūrinio regiono teatro festivalyje „Dialog“, vykusiame Lenkijos mieste Vroclave, režisierius parodė „Hamletą“, lapkričio 3 d. jį galėjo išvysti ir įvertinti Vengrijos sostinės Budapešto publika. Vos vienai dienai parskridusi namo, spektaklio kūrybinė grupė jau rengiasi į festivalį „Euro-Scene“ Leipcige, kur prisistatys ir vokiečių publikai. Grįžęs iš Vokietijos, „Hamletas“ dar kartą pasuks į Rytus – spektakliui patikėta atidaryti lapkričio 14 d. prasidedantį Naujojo Europos teatro festivalį „NET“ Maskvoje.

 

Trumpam stabtelėjęs Lenkijos Katovicuose, kur vyksiančiame festivalyje „Ars Cameralis“ bus parodytas spektaklis „Romeo ir Džuljeta“, O. Koršunovas ir „Hamleto“ komanda šiųmetinį išvykų į užsienį maratoną užbaigs turnė po Prancūziją. Čia per beveik mėnesį truksiančias gastroles įvairiuose prancūzų teatruose ir festivaliuose bus parodyta net 13 „Hamleto“ spektaklių.

 

Namo iš gastrolių OKT ilgesniam laikui grįš tik prieš pat metų pabaigos šventes: gruodžio 23 d. Lietuvos sostinės publika galės išvysti „Įstabiąją ir graudžiąją Romeo ir Džuljetos istoriją“, o gruodžio 29–30 d. – „Hamletą“.

 

OKT / Vilniaus miesto teatro inf.

„7 meno dienos“ Nr.41 (870), 2009-11-13

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti