Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Savaitės filmai


7MD informacija

Share |
„Julie ir Julia“


Baltoji pūga **

Šis filmas - populiaraus komikso ekranizacija, todėl iš režisieriaus Dominico Senos, kadaise sukūrusio įsimintiną „Kaliforniją“, šįkart laukti psichologinio trilerio neverta. Įtampos ir įspūdingų vaizdų bus, nes veiksmas nukelia į Antarktidą, kur žiemą temperatūra gali siekti 84 laipsnius šalčio. Būtent į šitą žemyną savanoriškai atvyksta policininkė Kerė (Kate Beckinsale). Netrukus taps aišku, kad ją atvijo kaltės jausmas ir patirta psichologinė trauma. Bet net pasaulio pakraštyje Kerė bus priversta tirti žmogžudystes. Gudrus nusikaltėlis suteiks galimybę ne tik Kerei išbandyti savo jėgas. Režisieriaus išbandymas - gana minimaliomis sąlygomis sukurti vizualinę odę žmogaus atsparumui, laukinei gamtai ir gražuolės policininkės stiprybei. Taip pat vaidina Tomas Skerrittas, Gabrielis Machtas (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas, Šiauliai, Panevėžys)

 

Julie ir Julia ****

Šios kulinarinės komedijos herojės turi realius prototipus. Tai Julia Child, kuri išmokė amerikiečius prancūzų virtuvės gudrybių ir 7-ajame dešimtmetyje buvo kulinarinių šou žvaigždė, ir Julie Powell, kuri praėjus penkiasdešimčiai metų po Child knygos pasirodymo nusprendė per metus „įgyvendinti“ visus 524 knygos receptus. Savo išgyvenimus Julia aprašė viename pirmųjų blogų. Šias neeilines asmenybes filme suvaidino Meryl Streep ir Amy Adams, kurios jau buvo susitikusios „Abejonės“ filmavimo aikštelėje. Filmą sukūrė scenaristė, režisierė Nora Ephron. Ji dar yra ir ironiškų autobiografinių feljetonų autorė. Viename jų Ephron, beje, aprašė, kaip jaunystėje galynėjosi su Child receptais. Tačiau filmas ne apie tai, o apie meilę, santuoką, šeimyninį gyvenimą ir kaip kartais svarbu apsispręsti iš esmės pakeisti savo gyvenimą bei pagaliau surasti pusiausvyrą. Gera paguodos ir optimizmo porcija šaltą rudenį visada pravers (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas)

 

Svetimas kūnas **

Bruce'o Williso personažai jau kelis dešimtmečius gelbsti pasaulį nuo įvairių katastrofų. Ne išimtis ir šis Jonathano Mostow filmas, nukeliantis į netolimą ateitį. Žmonės joje jau turi savo klonus - gražesnius, jaunesnius, elegantiškesnius. Klonai atlieka ir visus žmonių darbus. Jų savininkai tiesiog tupi namuose, nes pasaulyje nebeliko vietos seniems, raukšlėtiems, nuplikusiems. Ne išimtis ir FTB agentas, kurį vaidina Willisas. Jis gauna užduotį išsiaiškinti, kas žudo klonus ir jų šeimininkus, nes žudikas kelia grėsmę visai žmonijai. Naujas filmas, nors ir sukurtas pagal žinomą komiksą, yra tipiškas krizės laikų kūrinys. Pasmerkdami filmo personažų polinkį į išorinį spindesį, regimybę ir norą turėti kuo daugiau, filmo autoriai agituoja atsisakyti perdėto vartojimo, džiaugtis paprastu žmogišku bendravimu ir nepaisant nieko išlikti savimi, t.y. žmogumi (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Panevėžys)


*  *  *

„7 meno dienos“ Nr.37 (866), 2009-10-16

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti