Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Savaitės filmai


Vasario 17–23


7 MD

Share |
„Sniegynų įkaitai“

Geležinė ledi ***

Tiems, kuriems dar nenusibodo biografiniai filmai, režisierė Phyllida Lloyd („Mama Mia!“) ir aktorė Meryl Streep primins pirmąją ir vienintelę moterį – D. Britanijos ministrę pirmininkę Margaret Thatcher. Kadaise galingiausia šalies moteris dabar yra ligota pensininkė. Ją nuolat aplanko prisiminimai. Jiems ir paklūsta filmo pasakojimas, kuriame ir Geležinės ledi vaikystės, ir politinio iškilimo, ir šeimyninio gyvenimo epizodai. Taip pat vaidina Jimas Broadbentas, Susan Browne (D. Britanija, Prancūzija, 2011). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)

 

Havras ****

...Nelegalūs imigrantai iš Afrikos slapstosi nuo policijos Havro uosto konteineriuose. Vienam berniukui pavyksta pabėgti. Jam padeda pagyvenęs vyras. Kadaise jis priklausė Paryžiaus bohemai, dabar yra batų valytojas. Su žmona Arlete jis gyvena namelyje, primenančiame miniatiūrinius Yasujiro Ozu filmų herojų būstus. Šis mažų krautuvėlių ir bistro kvartalas apgyvendintas personažais, tarsi atėjusiais iš senojo kino. Finalas primena pasaką: berniukas išgelbėjamas, stebuklingai išgyja moteris, pražysta vyšnios. Režisierius Aki Kaurismaki filme deklaruoja naivų tikėjimą gėriu ir kinu, sugebančiu padėti pasauliui įgyti šiek tiek vilties. Pagrindinius vaidmenis sukūrė nuolatiniai režisieriaus aktoriai Kati Outinen ir Andre Wilmsas, taip pat vaidina Jeanas-Pierre’as Darrussinas (Suomija, Prancūzija, Vokietija, 2011). (Vilnius)

 

Mylimieji ****

Iš 7-ojo dešimtmečio Paryžiaus į 2000-ųjų Londoną Madlena, o paskui ir jos duktė Vera keliauja dėl vyrų, kuriuos myli. Bet ir anksčiau, ir dabar meilės istorijos neįsivaizduojamos be rūpesčių. Kaip pasipriešinti praeinančiam laikui, kuris kėsinasi į mūsų giliausius jausmus? Šiuo Christophe’o Honoré filmu pernai buvo uždarytas Kanų kino festivalis. Režisierius tęsia 2007 m. filme „Meilės dainos“ pradėtas temas ir melodijas. Pagrindinius vaidmenis sukūrė Catherine Deneuve ir jos duktė Chiara Mastroainni, jauną Madleną vaidina Ludivine Sagnier, taip pat filme pamatysime Louis Garrelį, Milošą Formaną, Paulą Schneiderį, Rashą Bukvicių (Prancūzija, D. Britanija, Čekija, 2011). (Vilnius)

 

Sniegynų įkaitai ***

Liamas Neesonas vaidina žmogų, kuris pasirinko gyventi Aliaskos pakraštyje. Iš savo ankstesnio gyvenimo jis saugo prisiminimus apie moterį, kurios nuotrauka visada su juo, ir daug apmaudo. Džonas dirba naftos kompanijoje – saugo jos darbuotojus nuo laukinių žvėrių. Kai sniegynuose sudūžta lėktuvas, likę gyvi jo keleiviai supranta, kad nesugebės išgyventi ledo dykumoje. Vis dėlto Džonas įsitikinęs, kad jiems reikia judėti – miškas gali tapti prieglobsčiu. Bet katastrofoje išgyvenusieji vienas po kito miršta nuo žaizdų, šalčio, plėšrūnų ir savo pačių ribotumo. Ar Džonui pavyks išgelbėti bent kelis? Joe Carnahano filme taip pat vaidina Dallas Roberts, Frank Grillo (JAV, Kanada, 2012). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai)


Vaizdo dienoraštis ***

Susidūrę su paslaptinga substancija, trys moksleiviai (Dane DeHaan, Alex Russell, Michael B. Jordan) tampa visagaliai. Kas būtų, jei paaugliai turėtų neribotas galimybes daryti viską, ko širdis geidžia, – svarbiausias filmo klausimas. Siaubo ir mokslinės fantastikos žanrų elementai Josho Tranko filme baugina kur kas mažiau (JAV, D. Britanija, 2012). (Vilnius, Kaunas)


„7 meno dienos“ Nr.7 (975), 2012-02-17

Versija spausdinimui

Komentarai

N6Qs3QGEH, 2016-05-02 16:36

I'm so glad that the inernett allows free info like this!

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti