Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Savaitės filmai


Gruodžio 25-sausio 3


7MD informacija

Share |

2012 ***

Žemės vis dar laukia neregėtos katastrofos. Režisierius Rolandas Emmerichas savo filmuose („Nepriklausomybės diena“) jau rodė ne vieną mūsų planetą ištikusį kataklizmą. Naujas jo ir kompozitoriaus bei scenaristo Haraldo Klosererio sumanymas ėmė kristalizuotis, kai abu aptiko, jog senovės majų kalendorius baigiasi 2012 m. Tai ir paskatino kino meistrus rašyti scenarijų. Pagrindiniai naujo filmo herojai yra rašytojas (John Cusack), kuris visą laiką skiria romano rašymui ir pats sugriauna savo šeimą, taip pat jo žmona (Amanda Peet) bei tektoninės Žemės juostos, kurios ima judėti ir sunaikina Los Andželą. Tada rašytojas su šeima pradeda kelionę, kuri padės jiems išlikti ir pamatyti naują pasaulį. Kai menininkas rūpinasi savo artimaisiais, žmonija besirūpinanti valdžia ir prezidentas (Danny Glover) nusprendžia, kad visuomenės išsaugoti nepavyks, bet galima išsaugoti pačių geriausių jos narių saujelę (JAV, Kanada, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai)

 

Antikileris D.K.: meilės kaina *

Tai jau trečiasis filmas apie Lapinu pramintą buvusį milicijos majorą Korenevą, kuris, likvidavęs teroristų gaują, tęsia kovą su blogiu. Šįkart blogis suranda Korenevą klinikoje, kur šis bando pasislėpti nuo tikrovės. Bankininkas Chondačiovas ir jo asistentė Katia prašo Korenevą rasti nusikaltėlius, pasikėsinusius į bankininką ir pavogusius didelę sumą pinigų. Majoras sutinka, tik jį labiau domina mergina. Tačiau tyrimas vėl privers susitikti milicininką su praeitimi, kurią jis nori pamiršti. Netyčia užklydusius į filmą gal paguos mintis, kad net ir patys blogiausi filmai, ypač jų tęsiniai, gali būti savotiškas šalies, kurioje tas filmas sukurtas, gyventojų pasąmonės monologas. Turint galvoje, kad populiarų žodį „mentas“ nuolat girdi ir lietuviškose televizijose, tai gali būti net įdomu. Režisieriaus Eldaro Salavatovo filme vaidina Goša Kucenka, Viačeslavas Razbegajevas, Jekaterina Klimova, Ivanas Bortnikas, Stanislavas Liubšinas, Michailas Jefremovas (Rusija, 2009). (Vilnius, Klaipėda, Panevėžys)

 

Belaukiant Eriko ****

Naujausias garsaus britų režisieriaus Keno Loacho filmas pasakoja apie laiškanešį Eriką, kuris yra futbolo fanatikas. Vieną dieną jis susipažįsta su savo dievaičiu - futbolo žvaigžde Ericu Cantona. Šis padės filmo herojui išspręsti gausias problemas. Pagrindinius vaidmenis šiame ne tik futbolo gerbėjams skirtame filme sukūrė Steve'as Evetsas, Ericas Cantona, Stephanie Bishop, Gerard Kearns, Stefan Gumbs (D. Britanija, Prancūzija, Italija, Belgija, 2009). (Vilnius)

 

Nacių eksperimentas *

Naujas Joelio Schumacherio kūrinėlis priskiriamas filmams, kurie vadinami „nacių siaubo filmais“. Juodoji magija, eksperimentai su žmonėmis ir zombiais juose siejami su Hitleriu, svastika, nemirtingumo paieškomis ir kitokiais Trečiojo reicho „eksperimentais“. Nacių Vokietija ir Holokaustas vis dažniau įpinami į siaubo filmų ornamentus. Kad šis bandymas nelabai pavyko, matyt, liudija faktas, kad kitose šalyse jis iškart buvo išleistas tik DVD formatu. Vaidina Dominicas Purcellas, Jesse Metcalfe'as, Henry Covillas, Michaelis Fassbenderis, Emma Both (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas)

 

Viskas normaliai ***

Šis režisieriaus Kirko Joneso filmas - 1990 m. italo Giuseppe Tornatore's filmo „Stanno tutti bene“, kuriame pagrindinį vaidmenį sukūrė Marcello Mastroianni, perdirbinys. Šįkart našlį, kuris vyksta aplankyti savo vaikų, vaidina Robertas De Niro. Vyras suvokia, kad su vaikais jį siejo dabar jau mirusi žmona. Jis nori užmegzti artimesnius ryšius su savo suaugusiais vaikais ir sužino, kad jų gyvenimas visai ne toks jau ir tobulas. Taip pat vaidina Kate Beckinsale, Samas Rockwellas, Drew Barrymore, Katherine Moening (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)



****** - šedevras, ***** - pasižiūrėti būtina, **** - geras filmas, *** - būna ir geriau, ** - jei turite daug laiko, * - niekalas





„7 meno dienos“ Nr.47 (876), 2009-12-25

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti