Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Igno Miškinio filmas „Artimos šviesos“ Karlovy Varų festivalyje


7MD informacija

Share |
Ignas Miškinis Karlovy Varų kino festivalyje dalina autografus
Čekijoje, 44-ą kartą rengiamame tarptautiniame Karlovy Varų kino festivalyje, įvyko pasaulinė režisieriaus Igno Miškinio filmo „Artimos šviesos“ premjera. Juostos kūrėjai džiaugėsi, kad konkursinėje programoje „Vakarų rytai“ (East of the West) debiutavęs filmas buvo sutiktas itin šiltai.

„Mes pirmą kartą lankėmės tokiame dideliame kino festivalyje. Atmosfera buvo iš tiesų puiki – buvusio teatro salėje surengta premjera pavyko. Jautėmės taip, lyg pristatytume filmą namuose“, – po premjeros džiaugėsi „Artimų šviesų“ režisierius I. Miškinis.

 

„Sidabrinę gervę“ lietuviško kino apdovanojimuose (geriausio vaidybinio filmo kategorijoje) neseniai pelnęs filmas, rodomas šiųmečiame Karlovy Varų festivalyje, – vienintelis, atkeliavęs iš Baltijos šalių. Konkursinėje programoje „Vakarų rytai“ varžosi Vidurio ir Rytų Europos kūrėjų filmai.

 

„Esu labai laiminga, kad publika taip šiltai priėmė filmą – jų reakcija pranoko didžiausius mano lūkesčius. Žiūrovai premjeros metu juokėsi iš tų pačių situacijų, kaip ir mes, kurdami šį filmą“, – sakė vieną iš pagrindinių vaidmenų lietuvių filme sukūrusi vokiečių aktorė Julia-Maria Köhler.

Filmo „Artimos šviesos“ prodiuserė Ieva Norvilienė teigė, kad auditorija Karlovy Varų festivalyje – labai jauna ir aktyvi. Žiūrovai po premjeros sveikino filmo kūrėjus ir aktorius, prašė autografų.

Antrasis pilnametražis I. Miškinio filmas pasakoja apie du vyrus ir moterį, kuriuos suartina vienos nakties klajonė automobiliu Vilniaus gatvėmis. Kūrinyje šaltas ir uždaras miestas virsta naujai atrasta erdve, pilna naujų potyrių, laisvės ir artumo, meilės ir vilties. Pagrindinius vaidmenis filme atlieka aktoriai Dainius Gavenonis, Jonas Antanėlis ir Julia-Maria Köhler.

 

I. Miškinio filmas sukurtas bendradarbiaujant Lietuvos („Tremora“) ir Vokietijos („Dagstar film“) kino gamybos kompanijoms, todėl dalis filmo nufilmuota Lietuvoje, dalis – Vokietijoje, o kūrybinėje grupėje dirbo abiejų šalių atstovai.

 

„Artimos šviesos“ – pirmasis ir kol kas vienintelis lietuviškas vaidybinis filmas, gavęs paramą iš Europos Sąjungos kino paramos fondo „Eurimages“.

 

Filmas Lietuvos žiūrovams bus pristatytas šių metų rudenį. Baltijos šalyse filmą platina kompanija „Acmefilm“. Beje, filmą „Artimos šviesos“ į savo programą įtraukė ir Varšuvos kino festivalio organizatoriai.

 

„Acmefilm“ inf.

 

*  *  *

„7 meno dienos“ Nr.27 (856), 2009-07-10

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti