Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

Nekrošiaus „Faustui“ korėjiečiai plojo dar neprasidėjus spektakliui


Svetur


7MD informacija

Share |
Meno forto nuotrauka
Balandžio 3–5 d. didžiausiame Korėjos LG scenos menų centre teatras „Meno fortas“ parodė tris režisieriaus Eimunto Nekrošiaus spektaklius pagal J.W. Goethe’s „Faustą“.

 Dar prieš gastroles buvo juntamas didžiulis korėjiečių žiniasklaidos susidomėjimas spektakliu. „Jūs esate vienas populiariausių Europos režisierių Korėjoje...“, „Jūs turite daug gerbėjų Korėjoje, kurie po „Hamleto“, „Otelo“ ir „Makbeto“ nekantriai laukia jūsų naujojo spektaklio...“ – tai frazės iš žurnalistų klausimų prieš gastroles.

 

„Meno forto“ trupė vieši Seule jau ketvirtą kartą, o LG scenos menų centre – trečią. Pirmoji pažintis įvyko 2000 metais, kai „Hamletas“ dalyvavo Seulo teatro festivalyje. Na, o nuo 2002 metų „Otelo“ gastrolių užsimezgė bendradarbiavimas su LG centru. 2006 metais čia parodyti „Hamletas“ ir „Makbetas“ susilaukė tokios sėkmės, kad šiemet centro programų sudarytojai ryžosi pakviesti „Meno fortą“ suvaidinti net tris „Fausto“ spektaklius.

 

Iš įspūdingo sąrašo trupių, per aštuonerius metus viešėjusių centro scenoje, lietuviai yra viena iš nedaugelio, kurie kviečiami į LG centrą štai jau trečią kartą ir, atrodo, ne paskutinį.

 

Iš Korėjos „Fausto“ dekoracijos ir kostiumai išplaukė tiesiai į Prancūziją, kur gegužės 27 – birželio 6 dienomis Paryžiaus „Odeon“ teatre bus parodyta net dešimt „Fausto“ spektaklių. O „Meno forto“ trupės Vilniuje laukė finalinis naujojo Eimunto Nekrošiaus spektaklio pagal F. Dostojevskio romaną „Idiotas“ repeticijų etapas. Jau kitą savaitę turėtų paaiškėti, kurioje Vilniaus salėje ir kada įvyks spektaklio premjera, ir apie tai bus paskelbta viešai.

 

Tauras Čižas

 

*  *  *

„7 meno dienos“ Nr.14 (843), 2009-04-10

Versija spausdinimui

Komentarai

Pl1ynTSfxUiZ, 2017-03-22 14:14

Can the Information Technology (Procedure and Safeguards for Blocking for Access of Information by Public) Rules, 2009 be used for such claims? It can be used in "...in the interest of sovereignty and integrity of India, defense of India, security of the State, friendly relations with foreign states or public order or for preventing incitement to the commission of any cognizable offence relating to above..." (as per Section 69A. Only the Information Technology (Ireermtdianies guidelines) Rules, 2011 should apply in such a case.

drmhosXilu, 2012-01-09 03:10

That inigsht would have saved us a lot of effort early on.

TIBBawuMwibj, 2011-10-23 17:30

That addresses seevral of my concerns actually.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti