Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Lietuviškas filmas Karlovy Varų kino festivalyje


Kronika


7 MD

Share |
„Aurora“
Naujas lietuvių filmas „Aurora“ (rež. Kristina Buožytė, Bruno Samper) dalyvauja birželio 29 d. prasidėjusio 47-ojo tarptautinio Karlovy Varų kino festivalio konkursinėje programoje „East Of The West“ („Vakarietiški Rytai“).

Buožytės ir jos bendraautorio prancūzo Bruno Samperio filmas konkurse varžysis su Vengrijos, Čekijos, Estijos, Latvijos, Serbijos, Lenkijos, Rumunijos kino kūrėjų darbais. Pasak Kristinos Buožytės, „tai išskirtinai vizualus filmas, tyrinėjantis aistros prigimtį, mokslinė fantastika jame sujungiama su bauginančiai atvira ir viliojančia meilės istorija. Šis filmas skirtas mąstančiam žiūrovui, kuris ilgisi nenuspėjamo, aistra pulsuojančio ir žmogaus prigimtį atskleidžiančio nuotykio.“ „Aurora“ – tai psichologinis trileris su mokslinės fantastikos elementais ir kartu šokiruojanti meilės istorija, kuri nagrinėja sąsajas ir konfliktus tarp žmogaus kūno (išorinio) ir minčių (vidinio) pasaulių. Filmas kelia klausimą, kas yra žmogus: instinktai ir troškimai ar atsakomybės jausmas ir kontrolė.

 

„Džiaugiamės, kad filmas pristatomas viename didžiausių Europos kino festivalių. Pakvietimo dalyvauti Karlovy Varuose sulaukėme po „Auroros“ peržiūros Tarptautinio Kanų kino festivalio mugėje. Didieji festivaliai mėgsta sekti kūrybinį režisierių kelią. Labai dažnai pasitaiko, kad vieną kartą pakviestas dalyvauti A klasės festivalyje režisierius kviečiamas dalyvauti ir toliau. Juk būtent Karlovy Varų festivalyje 2008 m. įvyko tarptautinė debiutinio K. Buožytės filmo „Kolekcionierė“ premjera“, – sako filmo prodiuserė Ieva Norvilienė. Ji džiaugiasi, kad filmu susidomėjo ne tik įvairūs kino festivaliai, bet ir kino platintojai –„Auroros“ platinimo teises jau įsigijo JAV bei Švedijos platintojai.

 

Festivalyje „Aurorą“ pristatys filmo kūrėjų komanda – režisierė ir scenarijaus autorė Kristina Buožytė, pagrindinius vaidmenis atlikę Marius Jampolskis ir Jurga Jutaitė, operatorius Feliksas Abrukauskas bei prodiuserė Ieva Norvilienė.

 

Filmo gamybą parėmė Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Europos kino rėmimo fondas „Eurimages“ ir Europos Sąjungos paramos audiovizualiniam sektoriui programa „Media“. Filmą prodiusavo nepriklausoma Lietuvos kino gamybos kompanija „Tremora“ kartu su „Acajou Films“ (Prancūzija) ir „Les films du cinema“ (Belgija).

 

Pagal „Tremoros“ inf.


„7 meno dienos“ Nr.27 (995), 2012-07-06

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti