Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
DAILĖ

Kauno bienalė kviečia teikti paraiškas


Kronika


7 MD

Share |
Kauno bienalės logo
Kauno bienalė, iki šiol gerai žinota kaip šiuolaikinio tekstilės meno lopšys, palaipsniui išaugo savo marškinius (žanrinio renginio rėmus).

Nuolatinė bienalės koncepcijos kaita lėmė, jog renginys tapo globaliu tekstiliniu šiuolaikinio meno reiškiniu, jungiančiu istorines bei kultūrines patirtis, mokslinius tyrimus ir technologinius laimėjimus, asmenines istorijas, socialinius konstruktus, bendradarbiavimo strategijas, tarpdisciplinines praktikas, kūrybines patirtis ir industrijas, „suaudžiančiu“ šiuos veiksnius į nenutrūkstamą kultūros artefaktų tinklą (ar audeklą, kaip pasakytų Teksto teorijos autorius Rolandas Barthes’as). Šalia garsių menininkų – Jeano Lurcat, Magdalenos Abakanowicz, Yinka Shonibare’s, Lia Cook, Reiko Sudo, Janis Jefferies, Osgemeos – bienalės parodose nuo 1997 m. pristatyta daugiau nei 1400 menininkų iš daugiau nei 50-ies šalių kūriniai.

 

2013 09 13 – 2013 12 31 vyks 9-oji Kauno bienalė „Unitekstas“. Kviečiami dalyvauti visų sričių menininkai. Parodos kuratoriai ir menininkai ieškos ir praktiniais pavyzdžiais įtvirtins naują, iki šiol kultūros lauke nenaudotą sąvoką. Į unitekstą bus gilinamasi kaip į kol kas paskutinę semiotinės grandinės veikalas –> tekstas –> intertekstas –> hipertekstas –> unitekstas grandį.

 

Unitekstas šioje grandinėje siūlomas suvokti kaip universali meno (iš)kalba, bendrinanti skirtingas patirtis ir sąvokas. Parodoje pirmenybė bus teikiama meno kūrinių „iškalbai“, o ne juos aiškinantiems tekstams. Tad menininkai kviečiami siūlyti unitekstus, kurie patiriami per intuiciją, medžiagiškumą, stichiškumą, sensualumą, nuojautas, pajautas, buvimo čia ir dabar patyrimus. Prašoma siūlyti kūrinius, kurie išgyvenami tiesioginėje akistatoje su objektu ar erdve.

 

Paraiškas siųskite iki 2012 m. rugsėjo 15 d. el. paštu: [email protected]. Daugiau informacijos apie idėją, dalyvavimo sąlygas bei paraiškos anketą galite rasti internetinėje Kauno bienalės svetainėje www.bienale.lt. Iškilus klausimams rašykite el. paštu: [email protected].

 

Rengėjų inf.


„7 meno dienos“ Nr.24 (992), 2012-06-15

Foto galerija
Versija spausdinimui

Komentarai

gfeoKAcJRbCFLWWkTj, 2013-06-11 07:12

That's an astute answer to a tricky qetsuion

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti