Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
MUZIKA

Naujas „Bravissimo“ žvelgia pirmyn


Nauji leidiniai


7 MD

Share |
„Bravissimo“ viršelyje: Andrius Žužžalkinas (Kino režisierius) balete „Žydrasis Dunojus“ (Martyno Aleksos nuotrauka)
Vasariškas praėjusio amžiaus pradžios įvaizdis ir skvarbus, gal net nelinksmas žvilgsnis – tai Andriaus Žužžalkino sukurtas Kino režisieriaus personažas balete „Žydrasis Dunojus“. Net ir netikros, elektroninės cigaretės skleidžiamas dūmelis nesutrikdo įspūdžio, kad tasai griežtumas žada netrukus prasidėsiančias linksmybes skambant lakiai Johanno Strausso muzikai.

Taip „Bravissimo“ viršelis kviečia atkreipti dėmesį į vasaros sezoną, o birželio mėnesio teatro renginių repertuaras, kaip visuomet, žurnale – per vidurį. Kiek tolėliau „Bravissimo“ mados ekspertas dalina patarimus, kaip puoštis į vasaros spektaklius („Apie vasaros sezoną vasariškai“).

 

Vis dėlto pagrindinis gegužės–birželio žurnalo numerio akcentas – naujojo 2012–2013 m. sezono pristatymas. LNOBT pirmas iš Lietuvos teatrų jau skelbia naująjį sezoną, o jo pagrindinius akcentus, premjeras bei šventinius koncertus pristato teatro generalinis direktorius Gintautas Kėvišas („Naujasis sezonas su Richardu Wagneriu, naujamete operete ir lietuviško baleto premjera“).

 

Čia pat galėsite pasiskaityti apie legendinį Leipcigo „Gewandhauso“ orkestrą, kurio koncertas rugpjūčio 28 d. taps savotiška įžanga į naująjį sezoną, bei apie tenorą Josephą Calleją. Šio iš Maltos kilusio balsingo solisto rečitalis ir pradės sezoną rugsėjo 14-ąją, o rugsėjo 15 d. jau įvyks ir pirmoji premjera – išvysime Krzysztofo Pastoro baletą „Tristanas ir Izolda“. (Kitos sezono premjeros – Johanno Strausso operetė „Šikšnosparnis“, Richardo Wagnerio opera „Lohengrinas“ ir Giedriaus Kuprevičiaus baletas „Čiurlionis“).

 

Bravissimo“ ne tik užsimena apie naująjį baletą („Kai liūdesio vaikas Tristanas pamilsta karalienę Izoldą...“), bet ir kalbina vieną iš pagrindinių vaidmenų – Izoldą – kuriančią primabaleriną Ingą Cibulskytę (Dalia Sverdiolienė, „Izolda su puantais“).

 

Tik ką įvykusios Piotro Čaikovskio operos „Eugenijus Oneginas“ premjeros proga žurnale publikuojamas išsamus interviu su režisieriumi Vasilijumi Barchatovu („Apie „Eugenijų Oneginą“ ir apie tai, kaip tampama operos režisieriumi“).

 

Rubrikoje „Vis-à-vis“ apie dainavimą savo gyvenime ir gyvenimą dainavime pasakoja operos solistė, sopranas Julija Stupnianek („Dainavimas man yra viskas“, Laūra Karnavičiūtė).

 

Nuolatinė žurnalo rubrika „Pasaulio teatrai“ ir ją pildanti autorė Kamilė Rupeikaitė šį kartą pasakoja apie Maskvos didįjį teatrą, kurio vaidmuo ne tik Rusijos kultūros gyvenime, bet ir istorijoje yra išskirtinis.

 

Kauno valstybinis muzikinis teatras džiaugiasi savo solistės Gitanos Pečkytės sėkme – dainininkė už vaidmenį operoje „Liučija di Lamermur“ pelnė „Auksinį scenos kryžių“ kaip geriausia 2011 m. Lietuvos operos solistė. Ją kalbina Asta Mikelevičiūtė („Gitana Pečkytė – dainininkė, įsimylėjusi teatrą, muziką ir žiūrovus“).

 

Lietuvos nacionalinė filharmonija pristato 2012 m. Vilniaus festivalį, o LNOBT baleto trupė – savo naująjį projektą, choreografines dirbtuves „Kūrybinis impulsas“ (debiutuojančių choreografų darbai bus rodomi birželio 3 d. koncerte LNOBT). Rubriką „Pažintis“ papildo pokalbis su gabiu jaunu italų dirigentu Daniele Rustioni „Muzikinio džiaugsmo magas“ (L. Karnavičiūtė), dirigavusiu LNOBT „Figaro vedybas“.

 

Skiltis „Menu akimirką žavingą“ šį kartą skirta vienai iškiliausių Lietuvos operos solisčių Reginai Tumalavičiūtei, šįmet švenčiančiai savo 90-metį! Žurnale publikuojami dainininkės prisiminimų fragmentai „Scenoje ir už jos: mano mokytoja Nina Karnavičienė“ (parengė Eglė Ulienė) apie neeilinę Lietuvos operinio vokalo istorijoje asmenybę, kuri R. Tumalevičiūtei padėjo žengti pirmuosius žingsnius operoje.

 

Žurnale perskaitysite ir kitų linksmų ir liūdnų naujienų, o smalsieji galės savo erudiciją pasitikrinti spręsdami kryžiažodį.

 

Dėmesio – „Bravissimo“ yra nemokamas. Atėjus į spektaklį galima pasiimti naują žurnalo numerį teatro fojė. Tiesa, kadangi žurnalo tiražas nėra labai didelis, nemokamos „bandelės“ gali būti greitai išgraibstytos... Tačiau žurnalą galima užsisakyti ir gauti paštu.

 

„Bravissimo“ inf.


„7 meno dienos“ Nr.22 (990), 2012-06-01

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti