Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

Eimunto Nekrošiaus „Hamletui“ – 15 metų


Teatras „Meno fortas“ baigia sezoną Lietuvoje dviem reikšmingais įvykiais.


7 MD

Share |
Vytautas Rumšas - Klaudijus spektaklyje „Hamletas”.
D.Matvejevo nuotr.
Balandžio 26, 27 d. scenos šviesą išvys ilgai kurtas naujausias režisieriaus Eimunto Nekrošiaus darbas – monumentaliosios Dante’s poemos „Dieviškoji komedija“ sceninė studija. Renesanso priešaušrio dainiaus kūrinys neabejotinai yra vienas įstabiausių pasaulinės literatūros šedevrų. Jo atspindžių galima rasti visų vėlesnių autorių kūryboje, ne tik literatūroje. Visi be išimties žymieji pasaulio kūrėjai rėmėsi Dante´s veikalu ir sėmėsi iš jo ne tik įkvėpimo, bet ir alegorijų, formos, vaizdinių.

 

Pagrindinius poetų Dante’s ir Vergilijaus vaidmenis naujame spektaklyje kuria Rolandas Kazlas ir Vaidas Vilius. Spektaklyje žiūrovai išvys ir senokai scenoje matytą Remigijų Vilkaitį bei visą būrį jaunų aktorių, šiemet baigiančių studijas Muzikos ir teatro akademijoje. Muziką spektakliui kuria Andrius Mamontovas, su juo sietinas ir kitas „Meno fortui“ ir visiems Lietuvos teatro mylėtojams svarbus įvykis.

 

Gegužės 11 d. sukanka 15 metų nuo garsiausio E. Nekrošiaus spektaklio „Hamletas“ premjeros. Ta proga teatras kviečia visus į jubiliejinį W. Shakespeare’o tragedijos spektaklį Nacionaliniame dramos teatre. Apkeliavęs visą pasaulį, geriausiu lietuvišku spektakliu tituluojamas „Hamletas“ gegužės pabaigoje bus rodomas Londone, „Globe“ teatre, kuriame dirbo ir kūrė pats dramaturgas. Šios gastrolės yra artėjančių vasaros Olimpinių žaidynių kultūrinės programos dalis.

 

„Meno forto“ inf.


„7 meno dienos“ Nr.16 (984), 2012-04-20

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti