Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Patariame aplankyti ir pamatyti


7MD rekomenduoja

Share |
Ksenijos Jaroševaitės ir Kazės Zimblytės parodos ekspozicijos fragmentas. Nuotrauka iš „Lietuvos aido“ archyvo

Dailė

Dėl grandiozinių užmojų, įdomių eksponatų ir galbūt dar įdomesnių jų istorijų, o labiausiai dėl refleksyvaus požiūrio į vertybių rinkinius ir noro atsinaujinti, pažinti savo žiūrovą, apsilankykite parodoje „Mirábile Visu / Nuostabu matyti“. Ji rengiama švenčiant Nacionalinio M.K. Čiurlionio dailės muziejaus įkūrimo 90-ąsias metines, pristatoma M. Žilinsko dailės galerijoje (Nepriklausomybės a. 12 , Kaune). Kuratoriai: Osvaldas Daugelis ir Daina Kamarauskienė. Paroda veikia iki 2012 m. gegužės 27 d. Galerija dirba antradienį–sekmadienį 11–17 val.

 

Iš trumpiau veikiančių ir labiau kamerinių į šventinių aplankymų sąrašą siūlome įtraukti dvi ekspozicijas VDA „Titanike“: Lino L. Katino tapybos „Mėlynas grabas in C Sharp“ ir Petro Mazūro skulptūrinės instaliacijos „Šviesos barjeras“. Abi veikia iki sausio 7 d. VDA „Titanikas“ (Maironio g. 3, Vilnius) dirba antradienį–šeštadienį 12–18 val.

 

Kalėdų šventėms, ko gero, labiausiai tiks dviejų galingų kūrėjų paroda „Lietuvos aido“ galerijoje (Trakų g. 13, Vilnius). Ksenija Jaroševaitė žiūrovus pasitinka susikaupusi ir lakoniška – skulptūra „104 psalmė“, o Kazės Zimblytės monotipijos ir piešiniai kaip visuomet emocingesni, bilsnojantys į pasąmonę. Kūrėjos veikia kaip pozityvas su negatyvu, todėl susimąsčiusiems apie praėjusius metus suteikiamas vos ne „3D“ pojūtis: apčiuopiamos erdvės nuo gelmės iki viršūnių. Paroda veikia iki 2012 m. sausio 4 d. Galerija dirba antradienį–penktadienį 12–18 val., šeštadienį 12–16 val.


„7 meno dienos“ Nr.46 (968), 2011-12-23

Versija spausdinimui

Komentarai

ZZAzDVVOg, 2012-03-16 12:24

Kudos! What a neat way of tinhnkig about it.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti