Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Savaitės filmai


Balandžio 1-7


7MD informacija

Share |
„Likimo ekspertai“

Biutiful ****

Tai filmas apie mylintį tėvą, kenčiantį meilužį, užsidariusį savyje vyrą ir sūnų, nelegalų verslininką, vienišą vyriškį, gyvenantį ne pačioje gražiausioje Barselonos dalyje ir korumpuotoje visuomenėje. Už Uksbalio, skausmingai suvokiančio savo laisvo kritimo būseną, vaidmenį Javieras Bardemas pernai buvo apdovanotas Kanų kino festivalio prizu geriausiam aktoriui, o Alejandro Gonzãlezo Iąãrritu („Babelis“) filmas nominuotas „Auksiniam gaubliui“ ir „Oskarui“. Personažo vidinę dramą paryškina ir konfliktas su geriausiu vaikystės draugu, kuris tapo policininku. Uksbalis suvokia, kad turi ginti tai, kas jam yra brangiausia... Taip pat vaidina Blanca Portillo, Ruben Ochandiano, Martina Garcia (Ispanija, Meksika, 2010). (Vilnius, Kaunas)

 

Likimo ekspertai ***

Režisūroje debiutuojantis scenaristas George'as Nolfi filmo pagrindu pasirinko Philipo K. Dicko apsakymą. Iš jo, matyt, filme liko nedaug, nes sunku įsivaizduoti Dicką pasakojant romantišką istoriją apie meilę, nugalinčią aukščiausių jėgų iš anksto griežtai suplanuotą likimą. Matto Damono herojus Deividas daro puikią politiko karjerą. Jis - charizmatiškas, protingas ir jautrus. Atsitiktinis susitikimas su jauna moterimi (Emily Blunt) gali pakeisti jo likimą. Kažkas suinteresuotas, kad taip neatsitiktų: Deividas turi tapti JAV prezidentu. Jis išskiriamas su mergina ir po kelerių metų jos ilgisi. Deividas pasirinks meilę, rizikuodamas prarasti savo tapatybę. Nors filme rodoma meilės ir pasirinkimo istorija, jos fonas - gana megalomaniškas, kūrėjai akivaizdžiai lygiuojasi į „Matricą“ ir panašius „pasaulinio sąmokslo“ filmus (JAV, 2011). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)

 

Rango ****

Animacinis filmas vaikams ir suaugusiems apie tapatybės krizę išgyvenantį chameleoną. Klausimas esminis: kam reikalingos ambicijos, jei viskas, ko iš jūsų laukiama, - susilieti su mase. Šis filosofinis klausimas panardintas pirmiausia į vesterno žanro konvenciją, mat pagrindinis filmo herojus Rango atsiduria laukiniuose Vakaruose. Būdamas nelabai drąsus, jis nustebina miestelio gyventojus, nes pasiryžta tapti šerifu ir išvyti grėsmingus atvykėlius. Ar tikrai Rango taps didvyriu, ar pasitenkins tik jo imitavimu? Filmą sukūrė puikus Holivudo žanrų žinovas ir postmodernistas Gore'as Verbinskis - kino sagos apie Karibų piratus režisierius. Originalą įgarsino Johnny Deppas, Isla Fisher, Abigail Breslin. Lietuviškai dubliuotas variantas, matyt, pirmiausia skirtas nepretenzingo mūsų televizijos humoro vartotojams (JAV, 2011). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai)

 

Savaitė be žmonų *

Komedija pirmiausia patriotams, nes kas dar, būdamas sveiko proto, nuspręs mėgautis režisierių Bobby ir Peterio Farrelly humoro jausmu? Tik lietuviai, kuriems glosto savimonę iki tol labiau amerikiečių televizijoje išpopuliarėjusio komiko Jasono Sudeikio pavardės skambesys. Kartu su Owenu Wilsonu jie vaidina du geriausius draugus Riką ir Fredą. Abu susituokę jau senokai, tad nenuostabu, kad jų šeimyniniame gyvenime atsiranda ne tik visagalio nuobodžio pavojus. Žmonos suteikia vyrams carte blanche. Savaitę jie gali daryti, ko tik širdis užsigeis. Bet, aišku, kai nori geriau, išeina kaip visada (JAV, 2011). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)

 

Tarnybinis romanas. Dabartiniai laikai **

Populiaraus Eldaro Riazanovo filmo, kuriame vaizduojamas sovietų valdininkų gyvenimas bei papročiai, perdirbinys. Pasakojimas apie neišvaizdžios viršininkės ir jos tylenio pavaldinio romaną perkeltas į mūsų dienų Maskvą. Režisieriaus Sariko Andreasiano požiūrį į originalą liudija faktas, kad originalo autorius atsisakė dalyvauti naujo filmo premjeroje. Tačiau filmas muša Rusijoje visus lankomumo rekordus. Pagrindinius vaidmenis jame sukūrė Svetlana Chodčenkova („Mažoji Maskva“), Vladimiras Zelenskis, Maratas Bašarovas, Anastazija Zavorotniuk (Rusija, 2011). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)


****** - šedevras, ***** - pasižiūrėti būtina, **** - geras filmas, *** - būna ir geriau, ** - jei turite daug laiko, * - niekalas


 

„7 meno dienos“ Nr.13 (935), 2011-04-01

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti