Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
ŠOKIS

Edukacinis videošokio seminaras


Anonsas


7 MD

Share |
Lektorės iš Prancūzijos Andrea Davidson vedami intensyvūs trijų dienų užsiėmimai kovo 4–6 d. Nacionalinėje dailės galerijoje išsamiai supažindins su videošokiu, Lietuvoje dar menkai pažįstama meno forma.

Videošokis (angl. dance for camera) – tai filmai, kurių pagrindinė išraiškos priemonė yra šokis – ne tik kūno, bet ir vaizdo kameros. Vizualinę videošokio filmo dinamiką kuria choreografija, šokio filmavimo meistriškumas, vaizdo montažas. Garso ir vaizdo estetika atstoja tradiciniam kinui būdingus dialogus ir naratyvinį pasakojimą. Videšokio choreografija neturi sceninio pavidalo, ji kuriama specialiai filmui, dažniausiai ne sceninei aplinkai.

Pažintinę kelionę po videošokio istoriją nuo jo užuomazgų kine iki naujausių skaitmeninių eksperimentų ves dešimt metų Paryžiaus VIII universitete videošokį dėsčiusi lektorė Andrea Davidson. Paskaitose bei filmų peržiūrose bus aptariamos įvairios šokėjų ir filmų režisierių bendradarbiavimo formos, analizuojamos videošokyje susipynusios choreografijos ir videofilmo meninės raiškos priemonės.

Seminaras skirtas šokio, kino bei audiovizualinių menų studentams, dėstytojams, menininkams, menotyrininkams ir visiems besidomintiems šiuolaikinėmis meno formomis, jų sąsajomis su videomenu bei vizualine kultūra. Seminaras vyks anglų kalba.

Videošokio seminaras nemokamas. Dalyvių skaičius ribotas. Norinčius dalyvauti prašome registruotis el. paštu [email protected].

NDG inf.



„7 meno dienos“ Nr.9 (931), 2011-03-04

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti