Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Paskaitų ciklas „Profesija: kino aktorius“


Kronika


7 MD

Share |
Izolda Keidošiūtė
Nuo vasario 23 d. kino teatre „Pasaka“ prasideda dar vienas edukacinių renginių „Kino vakarai su Izolda“ ciklas. Šįkart paskaitos skiriamos kino aktoriaus profesijai. Jas ves kino kritikė Izolda Keidošiūtė.

Pasak jos, aktoriaus profesija yra viena „nedėkingiausių, smarkiai žeidžianti ir žeminanti, bet kartu kupina nepaprastų sėkmės akimirkų“. Šio paskaitų ciklo klausytojai galės sužinoti apie žvaigždžių kelią į šlovę, apie tai, kaip asmeninis gyvenimas tampa visuomenės nuosavybe, apie kino legendas ir tuos, kurie tik akimirksniui žybtelėjo ekrane.

 

„Rudenį vykusių paskaitų sėkmė drąsina tęsti pradėtą projektą ir ieškoti naujų įdomių temų. Jau dabar galiu būsimiems paskaitų lankytojams pažadėti, kad ir šį kartą sulauksime įdomių ir garsių kino pasaulio žmonių“, - sako paskaitų ciklo vedėja. Dalyvavimą „Pasakos“ vakaruose jau patvirtino aktoriai Gabija Ryškuvienė bei Valentinas Masalskis, aktoriaus ir režisieriaus santykius aiškintis padės kino režisierius Algimantas Puipa, apie kino įtaką mados pasauliui pasakos dizaineris Aleksandras Pogrebnojus.

 

Ciklo žiūrovų laukia dešimt temų, skirtų įvairiems aktoriaus profesijos aspektams. Jie sužinos, kada ir kokiomis aplinkybėmis atsirado kino aktoriaus profesija, bandys atskirti aktorinį meistriškumą nuo charizmos, gilinsis į skirtingų šalių kino vaidybos ypatumus, režisieriaus ir jo mylimų aktorių - mūzų santykius, skandalingiausius kino romanus, kino žvaigždžių įtaką mados pasauliui ir kitas ne mažiau įdomias temas. Izolda Keidošiūtė atsakys į lankytojų klausimus, padės suprasti ir įvertinti aktorinį meistriškumą. Taip pat provokuos diskusijai, ginčams ir skatins analizuoti kino filmus.

 

10 paskaitų ciklas „Kino vakarai su Izolda“ prasidės vasario 23 dieną, jis vyks trečiadieniais 18.30 val. kino teatro „Pasaka“ „Pušku Pušku“ salėje.

 

Daugiau informacijos apie renginį www.kinopasaka.lt arba el. paštu [email protected]

 

„Pasakos“ inf.

„7 meno dienos“ Nr.7 (929), 2011-02-18

Versija spausdinimui

Komentarai

UyZXjLFNWStSv, 2011-12-01 10:39

Now I feel stpuid. That's cleared it up for me

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti