Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Savaitės filmai


Vasario 4-10


7 MD

Share |
„Karaliaus kalba“

Burleska ***

Filmai apie provincijos pelenes didžiuliame mieste turi gerbėjų ne tik Holivude. Los Andželo teatro „The Burlesque Lounge“ šlovės metai jau liko praeityje. Dabartinė jo savininkė, buvusi šokėja Tes (Cher) iš visų jėgų kovoja, kad teatras išliktų. Tačiau finansinės, meninės ir asmeninės problemos atrodo nebeišsprendžiamos. Iš mažo provincijos miestelio atvykusi Ali (Christina Aguilera) įsidarbina teatre padavėja. Ji netrukus įgyja draugų, priešų ir gerbėjų. Remiama draugų provincialė įgyvendina savo svajonę ir turėdama puikų balsą tampa teatro pažiba. Steve'o Antino filme taip pat vaidina Staley Tucci, Alanas Cummingas, Julianne Hough (JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai)

 

Juodoji gulbė ****

Piotro Čaikovskio „Gulbių ežeras“, filmai apie baletą, balerinas ir trileriai apie susidvejinusią sąmonę bus populiarūs visada. Vienas originaliausių šių dienų amerikiečių režisierių Darrenas Aronofsky neišsigando banalybių ir sukūrė vizualiai originalų, netikėtomis atomazgomis nustebinusį trilerį apie dviejų balerinų kovą. Kiekviena jų slepia kraupią paslaptį. Už pagrindinį vaidmenį filme Natalie Portman ką tik apdovanota „Auksiniu gaubliu“, taip pat vaidina Mila Kunis, Vincent'as Casselis, Barbara Hershey, Winona Ryder, Benjaminas Millepied, Ksenia Solo (JAV, 2010). (Vilnius)

 

Karaliaus kalba ****

Neverta spėlioti, kiek „Oskarų“ iš dvylikos, kuriems nominuotas, vasarį gaus šis anglų režisieriaus Tomo Hooperio biografinis filmas. Tikrai daug, nes pasakojimas apie tai, kaip būsimas karalius Jurgis VI nugalėjo savo mikčiojimą ir tapo tautos atrama vieną sunkiausių XX a. britų istorijos akimirkų, bus priimtinas ir biografinių istorinių filmų mėgėjams, ir istorijų apie savęs nugalėjimą gerbėjams. Kartu tai keistos princo ir plebėjo draugystės istorija, kurios fone - vienas garsiausių Vindzorų dinastijos skandalų, kai Edvardas VI atsisakė sosto, kad galėtų vesti dukart išsiskyrusią amerikietę Wallis Simpson. Hooperis turi skonį ir stiliaus jausmą. Iškalbingi „Karaliaus kalbos“ interjerai, įspūdingas migloje ir lietuje skendintis filmo Londonas - puikus fonas nepakartojamam Colino Firtho ir Geoffrey Rusho duetui bei kitus istorinius personažus suvaidinusiems Helen Bonham-Carter, Timothy Spallui, Derecui Jacobi, Guy Pierce'ui (Australija, D. Britanija, 2010). (Vilnius, Kaunas)

 

Kažkur tarp ten ir čia *****

Praėjusį rudenį Venecijos kino festivalio „Auksiniais liūtais“ apdovanotas Sofios Coppolos filmas, be abejo, autobiografiškas, kaip ir ankstesnis jos šedevras „Pasiklydę vertime“. Filmo herojus yra Džonis Marko (Stephen Dorff) - Holivudo žvaigždė. Jis nuobodžiauja. Supamas nenuoširdžių žmonių, prabangos ir gražių moterų, jis ritasi vis žemyn. Kai jo gyvenime netikėtai atsiras vienuolikmetė dukra (Elle Fanning), aktorius bus priverstas iš naujo įvertinti save ir tai, ko pasiekė. Taip pat vaidina Michelle Monaghan, Benicio Del Toro, Laura Ramsey, Susanna Musotto, Chrisas Pontius (JAV, 2010). (Vilnius)

 

Protingas sprendimas ***

Liubeko kino festivalio prizu geriausiam filmui apdovanota Jörgeno Bergmarko drama verčia abejoti racionaliais ir kilniais sprendimais. Erlandas įsimyli savo geriausio draugo žmoną. Dvi šeimos nusprendžia elgtis protingai ir surašo dešimt bendro gyvenimo taisyklių. Visi apsigyvena kartu, bet eksperimentas netrukus tampa tikru išbandymu geranoriškiems draugams. Pagrindinius vaidmenis sukūrė Pernilla August, Rolfas Lassgårdas, Claesas Ljungmarkas, Stina Ekblad (Švedija, Suomija, Vokietija, Italija, 2009). (Vilnius)


„7 meno dienos“ Nr.5 (927), 2011-02-04

Versija spausdinimui

Komentarai

YkitGjdlPgdUQfk, 2012-06-06 11:52

Tynan just had a great post on focusing on work. I've found mylsef getting overwhelmed, too.Any chance you could send that web contractor over my way? I'd love to talk with him about a few things.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti