Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Gerumo seansuose - tris kartus daugiau globojamų vaikų


Kronika


7 MD

Share |
Dvi paskutines gruodžio savaites vaikų globos namų auklėtinius, vaikus su negalia, remtinų šeimų vaikus kvietė visi „Forum Cinemas“ kino centrai. Čia jie nemokamai žiūrėjo populiariausius 2010 m. lietuviškai dubliuotus filmus.

Jau ketvirtą kartą kino centrų „Forum Cinemas“ organizuojamuose gerumo seansuose filmus nemokamai galėjo pažiūrėti daugiau nei pusantro tūkstančio likimo nuskriaustų vaikų - tris kartus daugiau negu praėjusiais metais. Atsižvelgus į atokesniuose regionuose gyvenančių vaikų namų globotinių prašymus, šiemet akcija vyko visuose šešiuose „Forum Cinemas“ kino centruose, esančiuose penkiuose didžiuosiuose šalies miestuose. Buvo parodyti septyni lietuviškai dubliuoti ir originalo kalba įgarsinti filmai.

 

Vaikai labiausiai veržėsi pamatyti filmus „Kalėdų giesmė“ ir „Bjaurusis aš“, kiek mažiau dėmesio sulaukė „Šrekas. Ilgai ir laimingai“, „Aukštyn“, „Alisa Stebuklų šalyje“, „Princesė ir varlius“, „Pelėdų karalystės sargai“.

 

Prie šios akcijos viešinimo itin prisidėjo žiniasklaida - pagrindiniai lietuviški tinklalapiai, televizija, radijas. Iš jų vaikų globėjai sužinojo apie galimybę atvykti į nemokamus kino seansus. Rėmėjai suteikė vaikams transportą, o patys vaikų globos namai savo auklėtinius aktyviai registravo į Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje vykusius seansus.

 

VšĮ Vaikų laikinosios globos namai „Atsigręžk į vaikus“ darbuotoja Aušra Rutkauskaitė sako, kad vaikai itin laukia tokių kalėdinių akcijų, nes tai viena iš retų progų pamatyti mėgstamus filmus. Nors už pamokų lankymą vaikai motyvuojami bilietu į kiną, daugiausia vaikų filmus pamato tik per gerumo seansus.

 

Sutrikusio intelekto žmonių globos bendrija „Vilniaus viltis“ šiemet į gerumo seansus atvedė daugiau nei 150 žmonių, daugiausia vaikų su proto negalia. „Kinas arba spektaklis yra dažniausia mūsų globotinių kultūrinė pramoga, tai bene labiausiai juos džiugina“, - sakė bendrijos darbuotoja Birutė Poškienė.

 

Mažos dovanos suteikia didelio džiaugsmo. Abiejų organizacijų atstovės tvirtino, kad neatsisakytų jokios paramos ar geros iniciatyvos - kultūriniai renginiai lavina vaikus, suteikia jiems naujų žinių ir parodo kitokį pasaulį, nei toji aplinka, kurioje jie šiuo metu gyvena. „Forum Cinemas“ kino centras dėkoja visiems, prisidėjusiems prie šių metų gerų darbų, ir kitais metais vėl skelbs kalėdinį gerų darbų sezoną.

 

„Forum Cinemas“ inf.


„7 meno dienos“ Nr.1 (923), 2011-01-07

Versija spausdinimui

Komentarai

NHkHbJnPUEzpv, 2012-03-15 17:22

Soy afiliado daaicrl y este1 es la 3ra vez que me siento orgulloso de quie9n rige los destinos del paeds. illia,Alfonsin y los esposos Kirchner me hacen pensar que una sociedad me1s solidaria es posible. Ricardito no avergfcenses la memoria de tfa padre y la de los daaicrles que lo respetamos, con virtudes y defectos.

Pulka, 2011-01-08 14:49

Labai graži iniciatyva. Galėtų ir teatras "Domino", gyvuojantis su Forum Cinemas Vingis po vienu stogu, taip pat prisijungti prie šios labdaringos veiklos

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti