Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

„Faustas“ keliauja į Meksiką


Anonsas


7MD informacija

Share |
Vladas Bagdonas - Faustas.
D.Matvejevo nuotr.
Teatro „Meno fortas“ spektaklis „Faustas“ balandžio 28 d. Vilniaus nacionaliniame dramos teatre šiais metais bus rodomas paskutinį kartą.

„Fausto“ premjera 2006 m. įvyko Italijoje, Modenoje. Vėliau spektaklis apkeliavo daugelį Europos šalių – keletą kartų buvo rodytas Italijoje (Milane, Prate, Udinėje, Neapolyje, Kazalmadžorėje), kiekvienais metais spektaklį galėjo žiūrėti Rusijos žiūrovai Maskvoje ir Sankt Peterburge, „Faustas“ dalyvavo „Kontakt“ festivalyje Torūnėje (Lenkija), buvo parodytas pagrindiniuose Olandijos miestuose (Amsterdame, Roterdame, Utrechte, Groningene), kaip pagrindinis teatro programos akcentas rodytas 2008-ųjų Stambulo festivalyje. 2009 metais Nekrošiaus „Faustas“ žavėjo Seulo, Paryžiaus, Tamperės ir Tbilisio teatro gerbėjus.

 

Vlado Bagdono kuriamas daktaro Fausto personažas pavergia ne tik savo filosofinių apmąstymų gyliu, bet ir nuoširdžiai ieškančio, nerimstančio žmogaus emocijų spalvų spektru. Jaunatviškas Elžbietos Latėnaitės kuriamos Margaritos žavesys, šmaikštus ir savotiškai simpatiškas Salvijaus Trepulio Mefistofelio personažas daro šį spektaklį suvokiamą jausmais net ir tiems, kuriems Goethe’s poema atrodo neįveikiamas filosofinis traktatas.

 

Spektaklį puikiai įvertino daugelio šalių kritikai. „Goethe’s „Faustas“ – didžiulis filosofinis kūrinys, eiliuota tragedija, skirta ne scenai, o skaitymui. Nekrošius atliko žygdarbį – jis išvertė šią uolą iš literatūrinės ir filosofinės kalbos į teatrinę. O labiausiai žavi, kad jis tai padarė labai paprastai“, – rašė Dmitrijus Cilikinas dienraštyje „Vedomosti“. Kritikas Glebas Sitkovskis „Faustą“ vertino taip: „Kaip kiekvienas tikras šedevras, Nekrošiaus „Faustas“ neduos tikslių atsakymų į klausimus. Bet viena galima tvirtinti be abejonių: šis „Faustas“ – idealus poetinio teatro pavyzdys.“

 

Šiemet „Faustas“ rengiasi gastrolėms Meksikoje. Garsiausio Centrinėje Amerikoje „Cervantino“ festivalio programoje numatyta parodyti tris spektaklius. Deramasi dėl spektaklio rodymo ir kituose žemyno miestuose. Šios išskirtinės gastrolės atims galimybę rodyti spektaklį Europoje – dekoracijos į Amerikos žemyną iškeliaus jau rugpjūtį. Todėl spektaklis, nors ir itin retai rodomas Lietuvoje, balandžio 28 d. Nacionaliniame dramos teatre bus suvaidintas paskutinį kartą šiais metais.

Teatro „Meno fortas“ spektakliai Nacionaliniame dramos teatre, Vilniuje: balandžio 27 d. 17 val. – F. Dostojevskio „Idiotas“, balandžio 28 d. 18 val. – J.W. Goethe’s „Faustas“.

 

Bilietus parduoda www.tiketa.lt

 

„Meno forto“ inf.


„7 meno dienos“ Nr.15 (891), 2010-04-16

Versija spausdinimui

Komentarai

cbUEqckxqQyDbk, 2012-06-06 18:10

rašo:greičiausiai toje vietoje yra pakitęs elngortmaknetieis laukas, todėl ten vyksta tokie reiškiniai. VIENA iš priežasčių,kodėl kinta elngortmaknetieis laukas yra trinties intensyvumas tarp Žemės plutos ir mantijoje esančių išsilydžiusių uolienų, metalo(magmos). bet tai tik hipotezė. galbūt čia yra tik dar vienas moksliškai nepaaiškinamas stebuklas bet tikras.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti