Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

„Auksinių scenos kryžių“ laureatai


Kronika


7MD informacija

Share |
Toma Vaškevičiūtė Kauno dramos teatro spektaklyje „Laimingi“. KVDT nuotrauka
Kovo 27-ąją, Tarptautinę teatro dieną, Kultūros ministerijos Baltojoje salėje paskelbti „Auksinių scenos kryžių“ laureatai. Geriausieji 2009 m. teatro kūrėjai apdovanoti Profesionalaus teatro meno kūrėjų darbų premijomis ir atminimo ženklais „Auksinis scenos kryžius“.

Geriausiu režisieriumi pripažintas Eimuntas Nekrošius - už prasmių ir plastikos polifoniją spektaklyje Fiodoro Dostojevskio „Idiotas“ (teatras „Meno fortas“).

 

Padėkos premija įteikta Stasiui Ratkevičiui - už Kauno valstybinio lėlių teatro sukūrimą, ugdymą ir puoselėjimą, už Lietuvos lėlininkams atvertas duris į laisvąjį pasaulį.

 

Geriausia scenografė ir kostiumų dailininkė - Medilė Šiaulytytė - už įtaigią ir tapybišką vaizdinių formų jungtį Lietuvos rusų dramos teatro spektaklyje Aleksandro Gribojedovo „Vargas dėl proto“.

 

Geriausia choreografė - Ina Petrakova - už judesių pasažus, tiksliai atskleidžiančius personažų būsenas spektakliuose „Bėganti su vilkais“ir „Vargas dėl proto“ Lietuvos rusų dramos teatre.

 

Geriausias kompozitorius - Antanas Jasenka - už garsinių idėjų dermę su scenine atmosfera spektakliuose Jono Fosse „Vieną vasaros dieną“ Šiaulių dramos teatre ir Artūro Žukausko „Vienos krūties istorija“ pagal Erikos Umbrasaitės romaną Vilniaus teatre „Lėlė“.

 

Geriausia aktorė - Toma Vaškevičiūtė - už emocinį jautrumą ir maksimalizmą scenoje (Luizė spektaklyje „Laimingi“, Kauno valstybinis dramos teatras).

 

Geriausias aktorius - Valentinas Kirejevas - už likimą, suvaidintą tragedijos ir komedijos kryžkelėje (Balakirevas spektaklyje „Juokdarys Balakirevas“, Lietuvos rusų dramos teatras).

 

Geriausia antraplanio vaidmens atlikėja - Eglė Gabrėnaitė - už virtuozišką išraiškos minimalizmą ir iškalbingą tylėjimą (Moteris spektaklyje „Pasaulio gerintojas“, Lietuvos nacionalinis dramos teatras).

 

Geriausias antraplanio vaidmens atlikėjas - Sergejus Ivanovas - už brandžią karališkos tragedijos interpretaciją (Ričardas II spektaklyje „Šekspyriada“, Valstybinis jaunimo teatras);

 

Operos srityje geriausias kūrėjas - Arūnas Malikėnas - už talentą ir profesinį atsakingumą rengiant mažus vaidmenis (Dankairas operoje „Karmen“, Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras).

 

Operetės/miuziklo meno geriausia kūrėja - Asmik Grigorian - už organišką vaidybą ir stiliaus pojūtį (Misis Lovet vaidmuo Stepheno Sondheimo miuzikle „Svynis Todas“, Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, Lietuvos meno kūrėjų asociacija).

 

Baleto/šokio meno geriausias kūrėjas - Eligijus Butkus - už romantinį polėkį ir visuomet stilingą artistiškumą (Džeimsas balete „Silfidė“, Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras).

 

Geriausias debiutas/Jaunasis menininkas - Daumantas Ciunis - už drąsą ir ištvermę siekiant utopinės tobulybės (Kunigaikštis Myškinas spektaklyje „Idiotas“, teatras „Meno fortas“).

 

Atminimo ženklas - Boriso Dauguviečio auskaras ir premija įteikta režisieriui Valentinui Masalskiui - už nuosekliai įgyvendinamą savo teatro viziją.

 

LRKM inf


„7 meno dienos“ Nr.13 (889), 2010-04-02

Foto galerija
Versija spausdinimui

Komentarai

iNqBsljkLyALvuLxnJu, 2011-06-23 14:22

Wham bam thank you, ma’am, my questions are asnrweed!

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti