Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
MUZIKA

Skirta vargonų jubiliejui


Didžiausių Lietuvos vargonų atstatymo dešimtmečiui skirtas J.S. Bacho muzikos koncertų ciklas


7MD informacija

Share |
Vilniaus universiteto Kultūros centras, minėdamas Šv. Jonų bažnyčios didžiųjų vargonų atstatymo dešimtmetį (2000–2010), muzikos gerbėjus kviečia į Johanno Sebastiano Bacho muzikos koncertų ciklą „Visos fleitinės sonatos, gražiausios arijos ir įžymioji Tokata ir fuga d-moll“.

Koncertai vyks kovo 27, balandžio 10, gegužės 29 ir birželio 5 d. 18 val. Šv. Jonų bažnyčioje. Projekte dalyvaus dainininkės, sopranai Asmik Grigorian, Joana Gedmintaitė ir Gunta Davidčuka (Latvija), fleitininkas Giedrius Gelgotas ir vargonininkas Vidas Pinkevičius.

 

Anot V. Pinkevičiaus, muzikų pasaulyje yra plačiai paplitęs posakis, kad nors ne visi kompozitoriai tikėjo į Dievą, visi jie tikėjo į Bachą. „Bachas yra savotiška muzikos pasaulio alfa ir omega, pradžia ir pabaiga. Jis savo muzikoje sugėrė didžiausius pagrindinių Vakarų Europos muzikinių kultūrų pasiekimus, o daugelis po Bacho gyvenusių kompozitorių mokėsi iš jo, sėmėsi įkvėpimo.“

 

J.S. Bacho muzikos koncertų ciklas priklauso koncertams „Muzikos valanda Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje“. Ciklo organizatoriai VU Kultūros centras siekia supažinti klausytojus su didžiausiais Lietuvos vargonais, atskleisti šio instrumento grožį ir itin plačias galimybes.


VU Kultūros centro inf.



„7 meno dienos“ Nr.12 (888), 2010-03-26

Versija spausdinimui

Komentarai

nrFaeOgsYZT, 2011-12-01 11:19

Articles like this make life so much smipelr.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti