Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

„Skalvijos“ kino akademijos studentų darbų peržiūra


Anonsas


7MD informacija

Share |
Filmuoja „Skalvijos“ kino akademijos studentai
„Skalvija“ šį savaitgalį kviečia visus į „Skalvijos“ kino akademijos studentų darbų peržiūras. Šeštadienį, sausio 23 d. 15 val., vyks vaidybinį kiną studijuojančių pirmakursių ir dokumentinio kino kurso studentų darbų peržiūros, o sekmadienį, sausio 24 d. 15 val., savo filmus rodys jau antrus metus vaidybinį kiną kurti besimokantys studentai. Peržiūrose dalyvaus „Skalvijos“ kino akademijos studentai ir jų dėstytojai.

Šį kartą savo rudens semestro darbus pristatys trys kursai. Vaidybinį kiną studijuojantys pirmakursiai šį semestrą mokėsi kino pagrindų, kūrė nuotraukų istorijas ir vieno kadro filmus kartu su scenaristu Raimondu Paškevičiumi. Vaidybinio kino antrakursiams šį rudenį dėstė režisierė Janina Lapinskaitė, jie studijavo operatoriaus darbą kine, pagrindinį dėmesį skyrė vaizdui kine ir kūrė trumpo metražo vaidybinius filmus. Kurti dokumentinį kiną pasiryžusiems moksleiviams dėstė režisierė Giedrė Beinoriūtė, rudens semestrą jie kūrė draugų portretus. Visi „Skalvijos“ akademijos studentai mokėsi ne tik kino profesijos paslapčių, bet ir kino istorijos. Paskaitas jiems skaitė kino kritikė Izolda Keidošiūtė.

 

Šiemet gerokai išaugusioje „Skalvijos“ kino akademijoje studijuoja beveik 60 moksleivių. 14–18 m. jaunuoliai mokosi trijose skirtingose studijų programose: vaidybinio kino, dokumentikos bei kino istorijos ir teorijos. Vaidybinio kino studijos trunka dvejus metus, kiekvienas mokslo metų semestras yra skirtas vis kitiems kūrybinio proceso etapams: kino pagrindams, montažui, operatoriaus menui, aktoriaus darbui kine. Dokumentinio kino studijos trunka vienus metus. Studijų dalyviai susipažįsta su dokumentinio kino istorija ir teorija, gilinasi į dokumentinio kino gamybos specifiką ir patys kuria trumpus etiudus. Jaunimui, besidominčiam kino istorija ir teorija, skirtas specialus kino teorijos ir analizės kursas, trunkantis vienus metus. Paskaitų dalyviai studijuoja kino istoriją ir teoriją, kino kalbą, mokosi analizuoti kino filmus ir rašyti recenzijas.

 

Skalvijos“ kino akademija siekia kuo aukštesnės studijų kokybės, todėl glaudžiai bendradarbiauja su įvairiomis Lietuvos kino sektoriaus institucijomis ir įmonėmis – Lietuvos kinematografininkų sąjunga, Lietuvos muzikos ir teatro akademija, mediateka „Meno avilys“, UAB „Cinevera“ bei VšĮ „Čiobreliai“. „Skalvijos“ kino akademiją remia Kultūros rėmimo fondas.

 

Daugiau informacijos apie studentų darbų peržiūrą teikia projekto koordinatorė Ieva Bužinskaitė, el. paštas: [email protected], skype: skalvijos_kino_akademija, tel. (8 5) 261 0505.

 

Skalvijos“ kino centro inf.

 

*  *  *

„7 meno dienos“ Nr.3 (879), 2010-01-22

Versija spausdinimui

Komentarai

GzJFuirQcmxZ, 2011-10-23 06:22

All of these articles have saved me a lot of hedacahes.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti