Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Savaitės filmai


Lapkričio 20-26


7MD informacija

Share |


2012 ***

Žemės vis dar laukia neregėtos katastrofos. Režisierius Rolandas Emmerichas savo filmuose („Nepriklausomybės diena“) jau rodė ne vieną mūsų planetą ištikusį kataklizmą. Naujas jo ir kompozitoriaus bei scenaristo Haraldo Klosererio sumanymas ėmė kristalizuotis, kai abu aptiko, jog senovės majų kalendorius baigiasi 2012 m. Tada paaiškėjo, kad daugybė žmonių tiki, jog tais metais žmoniją ištiks esminės permainos. Tai ir paskatino kino meistrus rašyti scenarijų. Pagrindiniai naujo filmo herojai yra rašytojas (John Cusack), kuris visą laiką skiria romano rašymui ir pats sugriauna savo šeimą, taip pat jo žmona (Amanda Peet) bei tektoninės Žemės juostos, kurios ima judėti ir sunaikina Los Andželą. Tada rašytojas su šeima pradeda kelionę, kuri padės jiems išlikti ir pamatyti naują pasaulį. Kai menininkas rūpinasi savo artimaisiais, žmonija besirūpinanti valdžia ir prezidentas (Danny Glover) nusprendžia, kad visuomenės išsaugoti nepavyks, bet galima išsaugoti pačių geriausių jos narių saujelę. Jam pasipriešina mokslininkas ir dar keli ryžtingi bendradarbiai... Kas bus toliau, galima sėkmingai spėlioti. Laukiant filmo (?) pabaigos ir besibaisint pasaulio žlugimo vaizdais, bus galima prisiminti ir visas civilizacijos nuodėmes. Tam juk ir kuriami panašūs filmai, juolab kad iki 2012 m. dar liko laiko (JAV, Kanada, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys)

 

Informatorius! ****

Autentiškais faktais pagrįsta Steveno Soderbergho komedija pasakoja apie sukčių Marką Whitacre'ą. Tarptautinės maisto produktų korporacijos aukšto rango vadybininkas 10-ojo dešimtmečio pradžioje pradėjo bendradarbiauti su FTB. Soderberghas nori suprasti, kodėl šis padorus amerikietis staiga tapo informatoriumi, provokatoriumi ir šnipu. Tačiau Marko karjera baigėsi gana keistai - korporacija sumokėjo milžiniškas baudas, o ją demaskavęs vadybininkas atsidūrė kalėjime. Paaiškėjo, kad jis paprasčiausiai nusprendė pasinaudoti padėtim ir „susikombinuoti“ apvalią sumelę sau... Soderberghas atskleidžia ne tik stulbinamą personažo metamorfozę, bet ir nematomas pasaulį ištikusios finansų krizės priežastis. Trylika papildomų kilogramų užsiauginęs Mattas Damonas yra tikras režisieriaus bendraautoris (JAV, 2009). (Vilnius)

 

Išminuotojų būrys ***

Garsios Holivudo režisierės Kathryn Bigelow filmas perkelia į Iraką. Elitinio amerikiečių armijos būrio nariai priversti dalyvauti pavojingame žaidime. Jie turi susivienyti, nes miestas vis labiau grimzta į chaosą. Kiekvienas žmogus čia gali būti potencialus priešas, kiekvienas daiktas - mirtina bomba. Pagrindinius vaidmenis sukūrė Jeremy Renner, Anthony Mackie, Brian Geraghty, Guy Pearce, Ralph Fiennes, David Morse, Evangeline Lilly (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas)

 

Keliautojo laiku žmona ***

Pagal Audrey Niffenegger romaną sukurtas Roberto Schwentke's filmas - tai meilės drama su magiškojo realizmo elementais. Kler pamato savo būsimą vyrą dar būdama maža mergaitė. Ji nežino, kad Henris (Eric Bana) yra keliautojas laiku. Nežinomos antgamtiškos jėgos jį nuolat verčia dingti iš artimųjų gyvenimo ir keliauti. Iš pradžių Kler (Rachel McAdams) tiki, kad didelė meilė Henriui nugalės visus sunkumus ir išsiskyrimus. Tačiau jai vis sunkiau suderinti kūrybą, dukrelės priežiūrą ir laukimą. Taip pat vaidina Ronas Livingstonas, Stephenas Tobolowsky, Brooklynn Proulx (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)

 

Pjūklas VI **

Pirmasis filmas apie kraugerį žudiką pasirodė 2004 metais. Prieš kiekvieną Helovyną pasirodo istorijos tęsinys. Kol filmas kuriamas, tęsinio siužetas yra geriausiai saugoma Holivudo paslaptis. Bet ar yra ką saugoti? Juk siaubo filmuose malonumą suteikia tai, kad viskas kartojasi. Režisūroje debiutuojančio penkių „Pjūklų“ montuotojo Kevino Greuterto filme vaidina Tobinas Bellas, Shawnee Smith, Costas Mandyloras, Devonas Bostickas, Karen Cliche (Kanada, JAV, D. Britanija, Australija, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys)



****** - šedevras, ***** - pasižiūrėti būtina, **** - geras filmas, *** - būna ir geriau, ** - jei turite daug laiko, * - niekalas




„7 meno dienos“ Nr.42 (871), 2009-11-20

Versija spausdinimui

Komentarai

bijvjqHegmbGytVHUT, 2012-02-15 18:44

Boy that rlealy helps me the heck out.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti