Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Penki lietuviški filmai Liubeke


Svetur


7MD informacija

Share |
„Šokis dykumoje“
Lapkričio 4–8 d. net penki lietuviški filmai dalyvavo 51-ojo tarptautinio Šiaurės šalių festivalio Liubeke (Vokietija) konkursinėse programose.


Šiaurės šalių kino dienos Liubeke, pirmą kartą surengtos 1956 m., iki šiol išliko vienu iš ilgiausias tradicijas puoselėjančių festivalių visame pasaulyje. Tai vienintelis festivalis Vokietijoje, skirtas filmų iš Šiaurės ir Šiaurės Rytų Europos pristatymui. Filmai iš Danijos, Estijos, Suomijos, Islandijos, Latvijos, Lietuvos, Norvegijos ir Švedijos varžosi vaidybinių, dokumentinių ir trumpametražių filmų kategorijose. Kiekvienais metais skiriami aštuoni apdovanojimai.

 

Dokumentinių filmų programoje buvo parodyti režisierės Agnės Marcinkevičiūtės filmas „Šokis dykumoje“ ir Arvydo Baryso režisuotas „Thomas Mannas: Mano vasarnamis“. Į filmų jaunai auditorijai programą atrinkti „Balkonas“ (rež. Giedrė Beinoriūtė) ir „Gėlės“ (rež. Giedrius Zubavičius). Pilnametražių vaidybinių filmų konkurse – Igno Miškinio filmas „Artimos šviesos“.

 

Festivalyje savo filmus pristatė ir su žiūrovais bendraus režisieriai Giedrė Beinoriūtė ir Ignas Miškinis. Dokumentinį filmą „Šokis dykumoje“ pristatė aktorė Birutė Mar.

 

Daugiau informacijos:

www.luebeck.de/filmtage/en/

„7 meno dienos“ Nr.41 (870), 2009-11-13

Versija spausdinimui

Komentarai

LAjyGGiHct, 2011-12-01 17:52

I hate my life but at least this makes it breaable.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti