Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
MUZIKA

Altininko Rolando Romoslausko 50-metis


Anonsas


7MD informacija

Share |
Rolandas Romoslauskas
Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras (meno vadovas ir vyr. dirigentas Gintaras Rinkevičius) pristato simfoninį koncertą, skirtą orkestro altų koncertmeisterio Rolando Romoslausko jubiliejui. Kovo 20 d., penktadienį, Vilniaus kongresų rūmuose skambės Maxo Brucho kūriniai ir Richardo Strausso simfoninė poema „Don Kichotas“.

Rolandas Romoslauskas kartu su kolegomis Zbignevu Levickiu (smuikas), Povilu Jacunsku (violončelė) koncerte pasirodys ne tik kaip solistai, bet ir orkestro gretose. Diriguos Martynas Staškus.

 

„Aš labai džiaugiuosi, kad mano asmeninis jubiliejus sutampa su dvidešimtaisiais, jubiliejiniais orkestro metais. Tai orkestras, kuriame subrendau, susiformavau kaip muzikantas; esu laimingas, kad likimas atvedė būtent į tokį kolektyvą, kuriam nėra nepagrojamų kūrinių, nėra neįveikiamų programų. Per penkiolika mano darbo metų čia sugrojome didžiąją dalį simfoninės muzikos lobyno, baletų, operų ir tikrai nemažai populiariosios simfoninės muzikos. Visiems koncertams visada yra maksimaliai pasiruošiama“, - sakė Rolandas Romoslauskas.

 

R. Romoslauskas yra vienas iš kamerinio ansamblio „Vilniaus arsenalas“ įkūrėjų, altininkas ir vadovas. Atlikdamas įvairių laikotarpių muziką, jis daug dėmesio skiria lietuvių autoriams, ypač šiuolaikinei lietuvių muzikai; yra įrašęs laidų Lietuvos nacionaliniame radijuje ir

 

televizijoje, kartu su ansambliu yra išleidęs lietuvių kamerinės muzikos kompaktinių plokštelių, nuolatos koncertuoja Lietuvos koncertų salėse. Su „Vilniaus arsenalu“ įgyvendino projektus „Muzika Lietuvos dvaruose“, „Klasikos vakarai Paežerių parke“, „Muzikos sąsajos su architektūrinėmis erdvėmis“, „Muzikinė dvarų ir kitų architektūrinių ansamblių kultūra vakar ir šiandien“, kitus Lietuvos kultūrai reikšmingus projektus. Su ansambliu R. Romoslauskas grojo daugiau nei 1000 koncertų. Muzikas prisidėjo prie daugybės lietuvių autorių kūrinių premjerų - inicijuoti ir atlikti tiek alto, tiek ansamblio repertuarą reikšmingai papildę kūriniai.

 

2007 m. pradėtas leisti ansamblio „Vilniaus arsenalas“ kompaktinių plokštelių ciklas „Erdvės ir laiko atspindžiai“, skirtas šiuolaikinei lietuvių kompozitorių kūrybai. Jau pasirodė trys šio ciklo plokštelės, numatoma išleisti ir ketvirtą plokštelę.

 

R. Romoslauskas koncertinę veiklą pradėjo iškart po studijų Maskvos konservatorijoje. Dalyvavo tarptautiniuose kameriniuose festivaliuose Liuksemburge, Prancūzijoje, Vokietijoje, Lenkijoje ir kitur. Koncertavo JAV, Olandijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Liuksemburge, Estijoje, Latvijoje ir kt.

 

1976 m. su M.K. Čiurlionio meno mokyklos orkestru, diriguojamu maestro S. Sondeckio, dalyvavo H. von Karajano fondo konkurse, kur orkestras laimėjo aukso medalį. 2006 m. Paryžiuje Rolandas Romoslauskas atstovavo Lietuvai Pasaulio filharmonijos orkestre, suburtame iš 82 šalių orkestrų koncertmeisterių.

 

LVSO inf.

 

 

„7 meno dienos“ Nr.11 (840), 2009-03-20

Versija spausdinimui

Komentarai

kVKFjliYbtLuDUVn, 2012-02-19 05:36

salam . agha gahlbe inke aksato toye .. sare nor ya balaye zanjir roberoye arash ya balaye nor begiri polesho biar bede dadash . donbaletan. biar polo bede lot nemidim.(: aksat bahal bood

apoHPtYPU, 2012-02-16 17:50

karolis Spalis 26 d, 2009siaip daluegiu atveju labai gincytinos tiesos. Tradicijos, autoriteto neigimas ir kult?rin? niveliacija atmeta bet kokia meno strukt?ra ir realaus jo vertinimo galimybe. ka sis sakinys isvis reiskia, kas ta meno struktura? ir kas tas realus vertinimas? zinant masiu, kurios pradeda pretenduoti ? mena, ?originaluma? ir ?meistriskuma?. ? idomu kokios cia mases pas mus postmoderna kuria? ir kodel butent jei yra mase, o ne atskiri individai su atskirais pasiekimais, idejomis ir rezultatais

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti