Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
ŠOKIS

Lietuvos baleto meistrai Italijoje


Svetur


7MD informacija

Share |
Vasario pabaigoje - kovo pradžioje Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre įvyko H. Lovenskjoldo baleto „Silfidė“ premjera, pareikalavusi iš artistų daug kūrybinių jėgų bei sukvietusi ir sužavėjusi gausų būrį sostinės baleto gerbėjų. O jau šią savaitę, kovo 13 ir 14 d., jų laukia didžiuliai Gala koncertai Italijoje, Bolonijoje, „Teatro auditorium Manzoni“ scenoje.

Abu vakarus dviejų dalių koncertuose italų baleto gerbėjai matys LNOBT solistus: Miki Hamanaką, Aurimą Paulauską, Olgą Konošenko, Jekateriną Romankovą, Nailią Adigamovą, Margaritą Verigaitę, Nerijų Jušką, Valerijų Fadejevą, Eligijų Butkų, Martyną Rimeikį, Ingą Augulytę, Austėją Butėnaitę, Rūtą Juodzevičiūtę, Nerijų Tauskų. Kartu su Lietuvos baleto artistais koncertuose dalyvaus Rusijos baleto virtuozai - Romanas Malenko ir Natalija Krapivina bei Ispanijos baleto žvaigždė Igoris Yebra, iki šiol turintis gausų gerbėjų būrį ir Lietuvoje.

 

Pirmasis koncertas skirtas Sergejaus Diagilevo „Ballet Russes“ 100-mečiui, jam buvo parengta speciali programa, kurią sudaro Rusų sezonuose M. Fokino statytų baletų keturių fragmentų rekonstrukcijos. Tai „Ruslanas ir Liudmila“, „Šecherezada“, „Kleopatra“ ir „Armidės paviljonas“. Šiuos garsius baleto numerius mūsų trupei pastatė specialiai atvykęs italų choreografas Antonio Candeloro. Šokęs daugelyje pasaulio teatrų, per dvide dvidešimtį metų studijavęs S. Diagilevo Rusų sezonuose rodytų baletų choreografiją, bendravęs ir mokęsis pas artistus, tiesiogiai susijusius su tų baletų pirminiu atlikimu, jis yra puikus choreografo M. Fokino palikimo žinovas. A. Candeloro įkūrė savo baleto kompaniją „Balletto di Puglia - Associazione Michel Fokine“, taip pat yra šokio festivalio „Oltrepasso modernita dal '900 a oggi“ meno vadovas.

 

Antrajame koncerte LNOBT baleto trupė šoks gražiausias klasikinių baletų „Miegančioji gražuolė“, „Bajaderė“, „Gulbių ežeras“, „Don Kichotas“ ir kitų ištraukas.

 

LNOBT inf.

„7 meno dienos“ Nr.10 (839), 2009-03-13

Versija spausdinimui

Komentarai

MJLYAslwAtWOV, 2011-12-01 11:06

My problem was a wall until I read this, then I smseahd it.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti