Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
MUZIKA

Festivalis-konkursas, skirtas F. Chopinui


Anonsas


7MD informacija

Share |
Jau ketvirtą kartą Vilniaus Naujosios Vilnios muzikos mokykla, bendradarbiaudama su Lenkų institutu Vilniuje, rengia tradicine tapusią fortepijoninės muzikos šventę, skirtą fortepijono poetui F. Chopinui. Šis tarptautinis lenkų fortepijoninės muzikos festivalis-konkursas, skirtas F. Chopinui, vyksta nuo 1999-ųjų kas 3 metus ir kiekvieną kartą dovanoja Lietuvai naujų talentų.

"Mūsų tikslas - ne tik plačiau supažindinti visuomenę su lenkų kompozitorių fortepijoniniais kūriniais bei skatinti jų atlikimą Lietuvoje, bet ir populiarinti lietuvių kompozitorių fortepijoninę kūrybą Lietuvoje ir užsienyje, taip pat skatinti įvairių šalių jaunųjų pianistų ir jų pedagogų kūrybinį bendradarbiavimą", - sako šventės iniciatorės Irina Čekurišvili ir Regina Malinauskienė.

 

Šiemet festivalyje-konkurse dalyvaus 118 pianistų, besimokančių skambinti fortepijonu muzikos ir meno mokyklose, gimnazijose, studijuojantys fortepijono specialybę aukštesniosiose ir aukštosiose mokyklose. Festivalio dalyviai, suskirstyti pagal klases, atliks du skirtingų nuotaikų originalius fortepijoninius kūrinius, vienas kurių - lenkų kompozitoriaus; konkurso dalyviai, suskirstyti į 3 grupes pagal amžių, skambins keturis įvairių epochų ir žanrų kūrinius, vienas kurių taip pat bus lenkų kompozitoriaus.

 

Visi dalyviai ir jų mokytojai bus apdovanoti padėkos raštais. Laureatai ir diplomantai bus apdovanoti diplomais, prizais ir specialiais diplomais. Festivalio-konkurso rengėjai paruošė net keturias kategorijas: už geriausiai atliktą F. Chopino kūrinį, už lenkų kompozitoriaus kūrinį, už geriausią lietuvių kompozitoriaus kūrinio ir už F. Chopinui skirto kūrinio atlikimą.

 

Labai džiugu, kad šiemet prasiplėtė renginio geografija - festivalyje-konkurse varžysis atlikėjai iš Lietuvos, Lenkijos, Rusijos, Baltarusijos, Vokietijos ir Gruzijos. Festivalio ir konkurso vertinimo komisija taip pat bus tarptautinė - konkurso dalyvius vertins Veronika Vitaitė (pirmininkė, Lietuva), Gabriele König (Vokietija), Natalja Lauenštein (Rusija), Mirosùawa Pruska (Lenkija), Nana Sutidze (Gruzija), festivalio žiuri - Kęstutis Grybauskas (pirmininkas, Lietuva), Vilija Geležiūtė (Lietuva), Januszas Ostrowskis (Lenkija), Krystyna Wachowska (Lenkija).

 

IV tarptautinis lenkų fortepijoninės muzikos festivalis-konkursas, skirtas F. Chopinui, organizuojamas kovo 12-14 dienomis. Pirmas dvi dienas Vilniaus Naujosios Vilnios muzikos mokykloje vyks festivalio ir konkurso perklausos (nuo 9.30); taip pat kovo 13 d. pedagogams bus rengiamas praktinis seminaras (10-16 val.), jį ves Januszas Ostrowskis (Lenkija), o vakare (16 val.) festivalio-konkurso dalyviams ir svečiams koncertuos tarptautiniųkonkursų laureatė Vaida Kirvelytė. Baigiamasis festivalio-konkurso koncertas ir iškilmingas laureatų bei diplomantų apdovanojimas vyks kovo 14 dieną 16 val. LMTA Didžiojoje salėje, dalyvaujant Lietuvos kameriniam orkestrui (meno vadovas Sergejus Krylovas, dirigentas Robertas Šervenikas) ir solistams - Natalijai Katilienei (sopranas), pianistams Jurgiui Aleknavičiui bei Jolantai Klenovskai.

 

Festivalio-konkurso inf.

 

*  *  *

„7 meno dienos“ Nr.9 (838), 2009-03-06

Versija spausdinimui

Komentarai

yzVOBstpyuPBCf, 2011-10-23 09:38

I'm not wrothy to be in the same forum. ROTFL

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti